» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Димитър Сяров присъства на училищния юбилей в с. Блатец

26 November 2015 16:45,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 721
155 години училище в с. Блатец

На 25 ноември 2015 г., Основно училище „Свети Климент Охридски“ в село Блатец отпразнува своята 155-годишнина. Гости на празничното честване бяха областният управител Димитър Сяров, ръководителят на Детски комплекс-Сливен Георги Иванов, Ваня Шишкова и Йордан Берберов – представители на Община Сливен.

Честванията на юбилея започнаха с Тържествен педагогически съвет, на който присъстваха настоящи и бивши учители, преподавали в ОУ „Св. Климент Охридски“.

След това гражданите и гостите на Блатец имаха възможността да станат свидетели на прекрасните музикални, танцови и театрални изпълнения на децата от основното училище, както и на гостуващи деца-изпълнители от Детски комплекс-Сливен.

Областният управител Димитър Сяров поздрави учениците и учителите по повод внушителната годишнина на едно от най-старите учебни заведения в област Сливен. Той пожела на децата да бъдат смели и ученолюбиви, а на преподавателите – да продължават достойно да пазят традициите и да даряват на децата своите знания и любов към науката.

От името на кмета на община Сливен и на председателя на Общински съвет-Сливен бяха прочетени поздравителни адреси.

Директорът на училището – г-н Узунов, благодари на своите колеги за подкрепата, увереността им в работата, както и за приятелството, което засвидетелства всеки един от тях – и в колектива, и в класните стаи.

Photos

155 години училище в с. Блатец155 години училище в с. Блатец155 години училище в с. Блатец155 години училище в с. Блатец155 години училище в с. Блатец155 години училище в с. БлатецИзпълнители от Детски комплекс-Сливен със своя ръководител