» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Габриела Стойнова е новият председател на Областен детски съвет - Сливен

26 November 2015 17:13,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 632
Областен детски съвет - Сливен

На 25 ноември 2015 г. се състоя Отчетно-изборно заседание на Областен детски съвет Сливен. Областният управител Димитър Сяров приветства младежите от четирите общини в Сливенско, като им пожела тази и всяка следваща година да се включват все по-активно в обществения живот чрез своето представителство в Съвета.

„Тук вие имате възможността да представлявате своите съмишленици, хората които са на ваша възраст и имат сходни с вашите интереси. Ето защо не се колебайте да ме потърсите за подкрепа винаги, когато имате добри идеи. Вие сте представители на новото поколение чието мнение трябва да бъде чуто и чийто действия трябва да бъдат достойни за пример. Областна администрация Сливен е място, където винаги, както и досега, ще можете да намерите съдействие и съветите на по-възрастните“, каза Димитър Сяров, след което бе пристъпено към отчет на областния председател за изминалата година и към тайно гласуване за нов ръководител на Областния детски съвет.

Изборът показа, че Габриела Стойнова е новият председател. Тя получи „символът на властта“ от областния управител, като се ангажира да води Съвета в правилната насока, привличайки повече съмишленици и активно организирайки различни кампании и дейности през следващите 12 месеца. За заместници тази година бяха избрани младежите Радомир, Халил и Никол – представляващи останалите три общини на област Сливен – съответно Нова Загора, Котел и Твърдица.

Новият председател учи в ГПЗЕ „Захарий Стоянов“, 12 „Г“ клас. Тя има амбициите освен да се правя все така добре в образованието си, да съумее и да ръководи успешно поверения й Съвет. Най-скорошната акция, която младежите планират е информационна кампания по повод 1 декември – Ден за борба със СПИН, която да се проведе на територията на цялата Сливенска област.

Областна администрация Сливен пожелава успех на новия състав и ръководство на Областен детски съвет Сливен!

Photos

Областен детски съвет - СливенНовото ръководство на Областен детски съвет СливенОбластен детски съвет - Сливен