Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Местната комисия за борба с трафика на хора организира информационен форум за студенти с участието на прокурор

02 декември 2015 15:16,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 698

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с Европейски информационен център Europe Direct – Сливен, организира Информационен форум „Заедно срещу трафика на хора” за студенти от Технически университет - София, ИПФ - Сливен, с цел повишаване на информираността на студентите и придобиване на по-задълбочени познания по проблема „трафик на хора”.

Специален гост на форума беше г-жа Нина Янева – прокурор в Районна прoкуратура – Сливен и член на МКБТХ – Сливен. Тя представи на студентите конкретни случай на трафик на хора с цел сексуална и трудова експлоатация в страната и чужбина.

Всички участници във форума се запознаха с методите на въвличане в трафик на хора, рисковите ситуации, както и с профила на жертвата и трафиканта. Бяха прожектирани тематични филми представящи мащабите на престъплението „трафик на хора” определяно за съвременната форма на робство

Информационния форум акцентира върху новата денонощна, безплатна за страната и Европейския съюз, напълно анонимна Национална телефонна линия срещу трафик на хора – 080020100.

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Един от най-добрите начини да предпазите себе си от рискови ситуации е да се информирате!

 

Снимки