Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Завърши Националното състезание по математическа лингвистика

31 януари 2016 21:16,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 1148

С церемония по връчване на отличия завърши Националното състезание по математическа лингвистика, проведено в ПМГ „Добри Чинтулов“ в периода 29-31 януари 2016 г. За призовите места в четирите възрастови групи на състезанието се съревноваваха 241 ученици от 37 училища в страната – 19 математически и природо-математически гимназии, 11 езикови гимназии, 2 професионални гимназии и 5 основни и средни общообразователни училища. Ето призьорите:

Във възрастова група 5. – 7. клас първо и второ място заеха възпитаници на Математическата гимназия във Варна – Калоян Янчев и Елица Василева. Трета е Дарена Георгиева от ПМГ – Хасково.

Сред учениците от 8. – 9. клас първите трима са съответно Здравко Пламенов от Софийската математическа гимназия, Мартин Соколов от Частната математическа гимназия в София и Десислава Манолова от СОУЕЕ – Русе.

Най-оспорвана бе конкуренцията в състезателната група 10. – 11. клас. Там се явиха над 100 ученици. Победи Асел Исмолдаева от Математическата гимназия във Варна, следвана от Тина Владимирова от Софийската математическа гимназия и Димитър Карев от ПМГ – Хасково.

В последната група – на дванадесетокласниците, най-добре се представиха Борислав Георгиев от Испанската гимназия в София, Николай Христов от Френската езикова гимназия в София и Елица Баховска от Софийската математическа гимназия.

Достойно се представиха и възпитаниците на ПМГ „Добри Чинтулов“. В състезателната група 5. – 7. клас Мариета Петрова Атанасова е в челната десетка с осми резултат. А в най-трудната група Васил Петров Желев е с дванадесети резултат от 115 участници. Учители на Мариета и на Васил в ПМГ са Иванка Георгиева и Маргарита Турсунлийска.

Наградите на призьорите бяха връчени от заместник-кмета по хуманитарни дейности на Община Сливен Пепа Чиликова, от началника на РИО – Сливен Бисерка Михалева, от експерта по математика в РИО – Сливен Димитър Назъров и от председателя на Националната комисия за състезанието доц. д-р Иван Держански.

Снимки