Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областен съвет на децата представи свой проект

09 февруари 2016 16:49,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 818
Снимка 1

На 09.02.2016 г. в Областна администрация Сливен представители на Областния съвет на децата представиха своя проект „Пътуване към себе си“. Той е в рамките на проект „Засилване на ролята на детските съвети и превръщането им в активен фактор за вземане на решения по въпросите на децата на общинско и областно равнище“, изпълняван от Фондация „Партньори България“ по Програмата за подкрепа на НПО в България към Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Днешната среща беше открита от областния управител Татяна Петкова, а участие взеха заместник областните управители Камен Костов и Веска Вълчева.

За изпълнението на проекта е сформирана работна група по кооперативно планиране, в която участват представители на общинските администрации, медии, бизнес и деца от съвета. Целта е децата да получат подкрепа и съдействие от възрастните, които вземат решения на различни нива, касаещи децата.

В рамките на срещата беше представена информация за проект „Пътуване към себе си“ и за планираните дейности, които предстои да се изпълнят. Основна цел на проекта е да се покаже какви са вредите от използването на наркотици и да се насочи вниманието на младите хора към спорта и други възможности за пълноценно запълване на свободното време. Сред дейностите са: обучения на принципа „връстници обучават връстници“; провеждане в градовете на областта на ден „Наркотиците далеч от нас“; изработване на клипове с участието на Станка Златева, Атанас Скатов, Борис Панайотов и др. с послание към децата. Ще бъде направена фейсбук страница „Наркотиците далеч от нас“, където ще се публикуват материали и информация за изпълнението на дейностите по проекта.

По думите на заместник областния управител Камен Костов, децата имат възможности за намиране на най-добрите решения на проблемите, които пряко ги засягат. „Работете със самочувствие и желание, а ние ще ви подкрепяме в добрите начинания,“, каза той.

Снимки

Снимка 2Снимка 3