Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ден на безопасен интернет се проведе в ХГ „Дамян Дамянов”

09 февруари 2016 16:59,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 8 години, брой четения: 1890
безопасен интернет

Шестокласниците и седмокласниците от Хуманитарна гимназия отбелязаха международния Ден за безопасен интернет, който тази година се чества за 13-ти път. Идеята всяка година, на втория вторник на втория месец, да се привлича отново вниманието към по-безопасното и отговорно ползване на интернет и мобилни устройства от децата и младите хора, е на Европейската комисия. Тази година националната кампания насочва вниманието към ролята на позитивните интернет услуги за формиране на пълноценна и хармонична личност в дигиталното общество и има за мото „Дай своя принос за по-добър интернет“.

Учениците се замислиха за своята онлайн идентичност. Те показаха, че е много важно да знаят начините на общуване. Възпитаниците на гимназията дискутираха за използването на интернет услуги, които им помагат да се формират като личности в мрежата. Безопасността в Интернет е пряко зависима от правилното поведение на всички в онлайн средата. Под формата на игра със състезателен характер, подрастващите показаха,че знаят своите права за свободно ползване на Интернет и отговорностите, които трябва да поемат, умеят да спазват етичните норми, наясно са къде да споделят за всеки проблем, свързан със сигурността или злоупотреба в мрежата и как да бъдат защитени от възможните опасности.

Снимки

безопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернетбезопасен интернет