Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 17 март 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков....

18 март 2010 11:55,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1251
снимка

На 17 март 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков, експерта за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова и гл.специалист в Областна администрация Сливен г-жа Даниела Вълева присъстваха на приема на ирландския посланик Н. пр. Джефри Кийтинг, по повод Националния празник на Ирландия, св. Патрик.

Спазвайки отколешна традиция гостите бяха посрещнати с невероятните изпълнения на арфа и на всеки бе връчен традиционният символ детелина.

Детелината и Арфата са националните символи на Ирландия. Единствена Ирландия има за свой национален герб музикален инструмент - Арфата. А според хералдическата наука зеленият цвят на детелината е символ на свободата, красотата и любовта.

Отношенията между България и Ирландия през последните години стават все по - устойчиви. Традиции в отношенията между Ирландия и област Сливен има от години. Сливенската културна общественост се докосна до ирланската драматургия със спектаклите „Моли Суини" от ирландския драматург Брайън Фриъл и „Молой" на нобелиста Самюъл Бекет гост, на които бе ирландския посланник.

В поздравителният си адрес към ирландския посланник г-н Марин Кавърков казва: “Вярвам, че тези традиционно добри отношения, основани на взаимното ни разбирателство, ще се развиват и укрепват и за напред.

За мен е истинско удоволствие заедно да градим едно по – смислено и добро бъдеще на хората в общия ни европейски дом”.

Снимки

снимка1