Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Одобрен е за финансиране проект на Областна администрация – Сливен по дейност «Мобилност» на секторна програма «Леонардо да Винчи».

23 юни 2008 12:22,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1046
1111

Това се съобщава в писмо от Центъра за развитие на човешките ресурси до областния управител Христина Чолакова. Проектът е на тема «VET: качество и иновации" и ще получи финансиране в размер на 14 490 евро.

Общата цел е да се подкрепи повишаването на качеството и иновациите в професионалното ориентиране, образование и обучение в Сливенска област, така че то да съответства на търсенето на пазара на труда. По-конкретно, проектът цели да допринесе за усъвършенстване на професионалните умения и компетенции на участниците в обмена за разработване и изпълнение на програми и проекти в областта на професионалното образование и обучение.

Проектът предвижда 10 души от Постоянната комисия по заетост, ръководители и служители на Областна администрация - Сливен, ангажирани с работата на комисията, да вземат участие в обмена на опит, която ще се осъществи през месец май 2009 г. в гр. Мадрид и гр. Севиля, Испания. На семинар, организиран от Областна администрация – Сливен, придобитите знания и умения ще бъдат споделени с останалите членове на Постоянната комисия по заетост.

Партньор по проекта е Международната Фондация за Ибероамерика за публична администрация и политики (FIIAPP). Испанската публична организация развива активна дейност, свързана с основната й мисия - да подпомага публичните институции в Испания и чужбина в сферата на демократичното управление и реформи, да разгръща прояви в областта на международното сътрудничество. Тя има тесни контакти с автономното правителство на Андалусия и по-конкретно с Андалуския институт за публична администрация (АИПА) със седалище Севиля за обучение на служители от държавната администрация.