Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ТЕАТЪР „КЛАСИКА“ при ГПЗЕ „Захарий Стоянов“ с „ГРАН ПРИ“ от XII Международен младежки театлален фестивал „Бургаски изгреви“

27 април 2016 14:15, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 8 години, брой четения: 2865
Гранд при

"Има един народ" на театър "Класика" при ГПЗЕ "Захарий Стоянов"- Сливен, след оспорвана „битка“ с таланти от Силистра, София, Бургас, Благоевград, Варна, Ямбол, Първомай, Лясковец, Горна Оряховица, Хасково, Крумовград и др. извоюва "Гран при" за 2016 година от XII Международен младежки фестивал "Бургаски изгреви". Соня Келеведжиева спечели награда за "Авторски текст", а с награди за "Най- магнетичен актьор на фестивала" и "Най- магнетична актриса на фестивала" журито с председател бургаския режисьор Станимир Карагьозов удостои Милица Атанасова /за ролята на Милка/ и Борис Реджев /за ролята на дядо Руси/, който спечели и наградата на "Бургаски културен афиш". Театрална формация „Класика“ бе наградена с Диплом за 25 години творческа дейност от XII Международен младежки фестивал.

„Класика“ бе удостоена и с награда за "Любим спектакъл", "Любим актьор"/Б.Реджев- дядо Руси/ и II награда за "Мъжка роля"/Атанас Котов- Исмаил бей/ от фестивала "Сливенски вятър".

Актьорите от театралната формация защитиха с чест името на Езиковата гимназия и Сливен и на двата фестивала с безспорния си талант, изявен в постановката, посветена на 140-тата годишнина от Априлското въстание. Пожелаваме им нови творчески завоевания!

Години наред формация „Класика“ се ангажира с благотворителност. Предстоят спектакли за Демократичен съюз на жените в акцията за набиране на средства за деца в нужда на 30 април 2016, за БЧК- Сливен/11 май/, за Община Стралджа/13 май/, за Регионален исторически музей при отбелязване 140-тата годишнина от Априлското въстание. Предстоят благотворителни традиционни изяви на формацията за жителите на балканските села Ичера, Градец, Жеравна и Медвен през м. юни т.г.

Пожелаваме им нови творчески завоевания!

Снимки

Грамоти и награди от фестивала в БургасТрупатаИма един Народ!