» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Община Сливен организира веселие навръх Великден - 1 май

27 April 2016 16:07,
Emission of: Municipality Sliven 8 years ago, number of readings: 574
Община Сливен организира веселие навръх Великден - 1 май

Община Сливен организира на 1 май великденско веселие с участието на Ансамбъла за народни песни и танци. Събитието ще се състои от 12 часа на площад "Хаджи Димитър". На Велика събота, 30 април, от 23.30 часа, в катедрален храм "Свети Димитър" ще бъде отслужена Великденска света литургия. В същия ден е предвидена "Историческа работилница", която ще се проведе на Средновековна крепост "Туида". Проявата е от 11 до 13 часа. Ще бъдат боядисвани яйца, ще се изработва великденска украса и др.

Проявите по случай Великден, които организира Община Сливен, започнаха още на 18 април. Жителите и гостите на града имаха възможност да присъстват на различни културни прояви, сред които изложби, концерти, арт работилници. Част от програмата за Възкресение Христово беше и 13-тият Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон".

За първа година Община Сливен постави и Великденска украса. В тревните площи се монтираха 30 броя големи Великденски яйца, а едно от дърветата се украси със 60 яйца с по-малки размери. На афиш-колоните има близо 10 мрежести светещи Великденски яйца. Украсата предизвика интереса на малки и големи, които не пропуснаха да си направят снимка до нея.