Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев обеща съдействие на майки на деца с увреждания

05 май 2016 17:23,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 625
Кметът Стефан Радев обеща съдействие на майки на деца с увреждания

Майки на деца с увреждания от Сливен предложиха промени в изпълнението на проект „Подкрепа и разширяване на дейността за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда на Звено за социални услуги „Домашен помощник” към Домашен Социален патронаж, град Сливен”. Това стана на среща с кмета Стефан Радев, заместник-кмета Пепа Чиликова и експерти от Дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" в приемния ден на общинското ръководство. Родителите настояха да полагат грижи единствено за своите деца, а не за двама потребители, както и да им се заплаща за два часа, вместо за четири. Те изразиха притеснение, че нямат физическата възможност да се грижат за друг потребител, както гласят правилата на проекта.

Кметът Стефан Радев заяви, че е съпричастен с проблема и разбира потребностите на децата с увреждания. Той пое ангажимент да се направи запитване до Управляващия орган на проекта в лицето на Министерството на труда и социалната политика и ако това е възможно, искането им ще бъде удовлетворено.

Десетки други граждани поставиха своите проблеми пред кмета Стефан Радев и неговите заместници по време на приемния им ден и поискаха съдействие за решаването им. Те бяха от личен и обществен характер, свързани с уреждане на въпроси с общинска собственост, с намирането на работа на лица в неравностойно положение и др.

Приемният ден на кмета на общината и неговите заместници се провежда всеки първи четвъртък от месеца. Срещите на граждани стават след предварително записване.

Снимки

Кметът Стефан Радев обеща съдействие на майки на деца с уврежданияКметът Стефан Радев обеща съдействие на майки на деца с уврежданияКметът Стефан Радев обеща съдействие на майки на деца с уврежданияКметът Стефан Радев обеща съдействие на майки на деца с уврежданияКметът Стефан Радев обеща съдействие на майки на деца с увреждания