» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Даден беше официален старт на кампанията „Да изчистим България заедно“ - 2016

12 May 2016 12:52,
Emission of: District Sliven 8 years ago, number of readings: 570
Снимка 1

На 11.05.2016 г., в Университетската ботаническа градина в София, лица от ефира на bTV, заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева, представители на Министерството на земеделието и храните и това на младежта и спорта, областни и общински администрации, НПО, бизнеса и медиите обявиха официален старт на 6-тото поред издание на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно”.

Там беше и областният управител на Сливен Татяна Петкова. Пред присъстващите тя подчерта, че вече 5 години в област Сливен успешно се обединяват усилията на държавна, местна власт и гражданското общество за почистване на прекрасната природа на областта. Резултатите, които се постигат, поставят област Сливен сред най-активните участници в кампанията. За това Татяна Петкова получи грамота от организаторите на кампанията.

Кампанията за голямото чистене тази година ще е на 4 юни, за да посрещнем Световния ден на околната среда – 5 юни „на чисто“. С тези думи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева призова българите да се включат в кампанията, в която МОСВ за пета поредна година е основен партньор. Като такъв министерството ще осигури 40 000 комплекта чували и ръкавици за нуждите на доброволците, както и ваучери за гориво в размер на близо 80 000 лв., които ще се използват само в деня на акцията. И тази година от министерството се ангажираха транспортираните до депата отпадъци по време на голямото чистене да не бъдат облагани с такси.

Photos

Снимка 2