Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев: Необходимо е добро взаимодействие между средното и висшето образование

16 май 2016 11:52,
Излъчване: Община Сливен преди 8 години, брой четения: 663
Кметът Стефан Радев: Необходимо е добро взаимодействие между средното и висшето образование

"Необходимо е добро взаимодействие между средното и висшето образование, защото това е една от формите, които могат да позволят образованието да се приближи повече към изискванията на бизнеса и към изискванията на обществото. Убеден съм, че Технически университет има какво да покаже и да бъде пример за другите висши учебни заведения". Това заяви кметът Стефан Радев при откриването на кръгла маса на тема "Образователни практики в сътрудничеството между средни и висши училища", организирана от Инженерно - педагочески факултет - Сливен по повод 30-годишнината от създаването на учебното заведение. Кметът коментира, че в момента очакванията на обществото и изискванията към образованието са високи и се повишават.

"Горд съм, че в нашия град има сериозен научен потенциал и вече 30 години Инженерно-педагогическият факултет е част от обществения живот на Сливен и от академичната общност в страната" , каза още Радев. Той приветства участниците в кръглата маса и им пожела успех.

При откриването на форума, проф. Станимир Карапетков – зам. - ректор на ТУ-София за Факултет и Колеж – Сливен, прочете поздравителен адрес от името на премиера Бойко Борисов, под чийто патронаж се провежда кръглата маса.

Според ректора на Технически университет-София - проф. дтн инж. Георги Михов, Инженерно-педагогически факултет - Сливен е явление в историята, не само на Техническия университет, но и във висшето образование в България. "Не виждам друга такава структура, която да съчетава в едно цяло инженерното образование, заедно с неговата педагогическа добавка като правоспособност на учител. Това прави студентите още по-ценни на пазара на труда. Излизайки от тук, те имат възможност да работят, както в индустрията, така и в сферата на образованието, съчетавайки своите възможности и познания на инженери и на педагози. Затова и днешната кръгла маса е насочена към единството и към връзката между висшето и средното образование, т.е. между различните нива на образование", каза още проф. инж. Михов.

На кръглата маса присъстваха още зам.-председателят на Народното събрание Явор Нотев, областният управител на Сливен Татяна Петкова, зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стефан Кондузов, началникът на Регионалния инспекторат по образование и др.

Снимки

Кметът Стефан Радев: Необходимо е добро взаимодействие между средното и висшето образованиеКметът Стефан Радев: Необходимо е добро взаимодействие между средното и висшето образованиеКметът Стефан Радев: Необходимо е добро взаимодействие между средното и висшето образованиеКметът Стефан Радев: Необходимо е добро взаимодействие между средното и висшето образование