Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен се включва в Европейската седмица на спорта

26 август 2016 15:13, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 599
---

Община Сливен ще се включи в Европейската седмица на спорта, която ще се проведе от 10 до 17 септември. Предвиждат се различни спортни прояви за насърчаване на физическата активност при децата и възрастните.

 

Ще бъде изготвен график за свободен достъп до спортните зали в града. В един ден от седмицата ще се проведат и занимания на открито.

Европейската седмица на спорта се организира от Министерството на младежта и спорта за втора поредна година, под егидата и със съдействието на Европейската комисия. Община Сливен се включва за първи път. Днес, на работна среща при заместник-кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова, започна обсъждането на детайлите по провеждането на проявите.

„Идеята ни е повече хора на различна възраст да се включат в нашите инициативи. В спортните зали ще се провеждат открити тренировки по различни видове спорт и така всеки може да избере кой е най-подходящ за него. Трябва да работим за насърчаване на редовната физическа активност, защото е важна за нашето здраве“, каза Пепа Чиликова.