Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пепа Чиликова: Спортът е за всички, бъдете активни!

16 септември 2016 20:36,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 917
Пепа Чиликова

Спортен празник в Градската градина беше кулминацията на проявите по случай Европейската седмица на спорта в Сливен. Събитието събра десетки жители и гости на града.

"Спортът е за всички, независимо от спортната подготовка. Затова бъдете активни", заяви заместник-кметът Пепа Чиликова при откриването на спортната проява. Тя благодари за участието на спортните клубове в демонстрациите по зумба фитнес, спортна акробатика, енергийна гимнастика, спортни танци, канго и ориентиране.

На празника присъства Валентин Заеков -съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Той поздрави участниците от името на министъра и пожела много успехи в спорта. "Пожелавам Ви да бъде активни, а Сливен да има олимпийски медалисти и световни шампиони", заяви Заеков.

Събитието стартира със зумба фитнес под ръководството на фитнес инструктора Силвия Ташева. Програмата продължи с финалистите от предаването "България търси талант" от Спортен клуб по акробатика "Стефан Данчев". Някои от присъстващите танцуваха с канго джъмпс обувки, осигурени от Kangoo Club Zina. Сред участниците бяха и танцьорите от Клуба по спортни танци "Туида". Енергийна гимнастика с Искра също беше част от спортния празник. В същото време Клубът по ориентиране "Сините камъни" провеждаше фемили рън и ориентиране в лабиринт.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия, с която се насърчават спорта и физическата активност в цяла Европа. Тя се провежда в 10 града в страната, сред които е и Сливен. От 11 до 17 септември Община Сливен обяви свободен достъп до спортните зали в града. По график се провеждаха демонстрации по тенис, баскетбол, волейбол, футбол на спортни площадки в града, джудо, самбо, сумо, спортна акробатика, спортни танци, зумба, канго.

 

16.09.2016г.

Снимки

Зайковснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка