Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна новата учебна година във Факултет и Колеж - Сливен към ТУ - София

26 септември 2016 11:17,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 739
Започна новата учебна година във Факултет и Колеж - Сливен към ТУ - София

Новата академична година беше тържествено открита за 31-ви път във „Факултет и Колеж – Сливен” на Технически университет - София.

Кметът Стефан Радев пожела успешна нова академична година на преподавателите и студентите и заяви, че Технически университет дава не само знания, но и чертае път за реализация на млади хора. "Аз съм убеден, че през следващите години ще има все по-добре платени възможности за реализация. Сигурен съм, че знанията и уменията, които получавате, ще Ви подготвят за това бъдеще. Сливен има нужда от млади, амбициозни и образовани хора. Такива, които знаят какво искат и как да го постигнат. Пожелавам на преподавателите и на студентите успешна нова учебна година! Бъдете здрави, постигайте успехи с лекота и чувствайте удовлетворение от положения труд всекидневно!", каза Радев.

Заместник-ректорът на Технически университет - София за Факултет и Колеж - Сливен проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков заяви, че всички, които завършват учебното заведение, са с крачки напред и според него историята го е доказала, защото много от възпитаниците му са се реализирали успешно. "Истината е в мярката, така че ефективно да се веселите и да придобивате знания и умения. Това, че сте в нашия факултет и колеж - в центъра, който е най-голям в Югоизточна България в инженерно-педагогическото образование, би трябвало да е Ваша чест и гордост", каза проф. Карапетков. Той отбеляза, че във висшето училище работят 10 професори, около 75 щатни преподаватели и над 50 докторанти. С няколко години по-малка е средната възраст на преподавателите спрямо тази на другите технически учебни заведения.

На официалната церемония по случай началото на учебната година присъства и областният управител Татяна Петкова. На първокурсниците каза, че са направили добър избор. Тя посочи, че за тях започва един нов етап от тяхното образование, в който ще се посветят на инженерните и технически науки. Петкова изрази надежда, че след няколко години, когато завършват , ще прославят Сливен и всички ще се гордеят, че са възпитаници на сливенско висше училище. "На останалите пожелaвам много успех! Пред тях е предизвикателството да покажат на новоприетите на какво са научени през предходните години", каза Петкова.

26.09.2016 г.

Снимки

Започна новата учебна година във Факултет и Колеж - Сливен към ТУ - СофияЗапочна новата учебна година във Факултет и Колеж - Сливен към ТУ - София