Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител проведе работна среща, свързана с предстоящото разработване на Областна стратегия за развитие на социални услуги

14 май 2010 16:39,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 995
снимка

На 14.05.2010 г. /петък/ от 11.00 ч. в заседателната зала на Областна администрация се проведе работна среща на областния управител г-н Марин Кавръков с кметовете на общините от област Сливен, директорите на Дирекции „Социално подпомагане” и областният оперативен екип във връзка със стартиране процеса на разработване на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен.

На тази среща се представиха целите, задачите и механизма на областното планиране и уточняване организацията на съвместната работа.

Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Сливен следва да бъде разработена и приета в периода април – октомври 2010 г.

Първи етап: Подготовка и създаване на партньорства- Срок: 31 май 2010 г.

Втори етап: Проучване и анализ - Срок: 30 Юни 2010 г.

Трети етап: Стратегическо планиране с участие и постоянен процес на консултиране на областно и общинско ниво.

Четвърти етап: Финализиране и приемане на Областната стратегия за социалните услуги - Срок: 31 Октомври 2010 г.

Областният управител организира разработването на стратегия за развитие на социалните услуги на областно ниво въз основа на анализ на потребностите от социални услуги във всяка община на територията на областта.

Анализът се разработва от съответните общини с участието на дирекциите "Социално подпомагане" и обществените съвети се приема от общинския съвет по предложение на кмета на общината.

Въз основа на утвърдената Областна стратегия кметът на общината организира разработването на Стратегия за развитие на социалните услуги на общинско равнище, която се приема от Общинския съвет с планове за действие по изпълнението на Стратегията.

Консултантска помощ в предстоящото областно планиране на социалните услуги ще бъде оказана от УНИЦЕФ. За целта публикуваме наръчник за Областно планиране на социалните услуги с участието на всички заинтересовани страни, разработен от екип на УНИЦЕФ с финансовата подкрепа на Кралство Холандия и кралство Белгия.

На страницата на сайта на областна администрация ще публикуваме всички мероприятия и дейности по разработването на Стратегията за развитие на социалните услуги за периода 2010-2015 година.

Снимки

снимкаснимка

Файлове

Планиране [1.26MB]

PowerPoint Presentation