Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Извършена е предварителна проверка на две мостови съоръжения на река Асеновска

04 април 2017 11:58,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 558

Експерти от общинската администрация извършиха предварителна проверка на две мостови съоръжения на река Асеновска, преди да бъде назначена компетентна комисия за щателен оглед и предписание.

„Огледите установиха, че и двете мостови съоръжения не са опасни в степен, която да застрашат живота и здравето на преминаващите”, каза инж. Снежана Кънева, началник на отдел "Сигурност и управление при кризи".

На две места на моста срещу НОИ /РУ„Социално осигуряване“- Сливен/ е констатирано наличие на малки участъци (с размери 15 х 1 см) с корозия върху рифеловата ламарина, част от горното строене на моста. Износеният профил на рифеловата ламарина не е намалило нейната дебелина и носеща способност.

Устоите на мостовото съоръжение срещу хипермакет Кауфланд 2 са възстановени след природната стихия през месеците февруари и март 2015 година. Към момента на предварителния оглед е констатирано, че има скъсани заварки между отделни елементи на рифеловата ламарина, липсват елементи от двата парапета, по всяка вероятност премахнати от недобросъвестни граждани.

В този вид съоръжението не крие опасност за преминаващите. Разпоредено е на изпълнител да отстрани констатираните нарушения. Още днес изпълнителят започна работа.

04.04.2017г.