Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен се включва с инициативи в Световния ден без тютюн - 31 май

31 май 2017 10:41,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 582

По повод Световния ден без тютюн - 31 май, Община Сливен, Регионална здравна инспекция, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център организират информационна кампания.

По всички училища са раздадени информационни материали за вредата от тютюневия дим. Брошурите, по проект "Моето здраве - моята отговорност", информират за заплахата от пасивното тютюнопушене. Повечето от пушачите знаят, че пушенето вреди на здравето им, но много от тях не знаят, че когато пушат в присъствието на други лица, те увреждат освен собственото си, и тяхното здраве. Макар, че рискът при непушачите е по-малък от този при пушачите, в резултат на пасивното пушене могат да настъпят редица болестни нарушения, включително рак, сърдечни заболявания, мозъчен инсулт, астма и др.

В рамките на Националната програма за ограничаване на тютюнопушенето, Регионална здравна инспекция – Сливен обявява Отворени врати за активни и пасивни пушачи, които могат безплатно да изследват съдържанието на въглероден монооксид (СОppm) и карбоксихемоглобин в издишан въздух. Замерването е от 10,00 -12,30 часа и от 13,00-15,00 часа в залата на Инспекцията. В 15,30 часа измерване ще се прави и пред сградата на Община Сливен.

31.05.2017г.