Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Чавдар Божурски награди пълните отличници и изявени ученици от област Сливен

31 май 2017 12:49,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 596
Снимка 1

На 31.05.2017 г. залата на Областна администрация Сливен се изпълни са млади хора - випускници от област Сливен, които завършват гимназиален етап на образование с общ успех Отличен 6.00, както и изявени ученици от областта, завоювали призови места в национални олимпиади, конкурси и състезания през изминаващата учебна година.

По традиция тържествената церемония се организира в навечерието на Международния ден на детето от Областна администрация Сливен в сътрудничество с Регионалното управление на образованието – Сливен.

Официални гости на церемонията бяха Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий, кметът на община Твърдица Атанас Атанасов, заместник-кметовете на община Сливен Пепа Чиликова и на община Нова Загора Ивайло Енев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Бисерка Михалева и старши инспектор Христо Спасов – отдел „Мониторинг и контрол – Южен“ в Държавната агенция за закрила на детето. Тук беше и заместник областният управител Камен Костов.

Тържеството откри областният управител Чавдар Божурски. В приветствието си той каза, че изпитва гордост от отличните учебни успехи и високи постижения в различни научни направления на випускниците от областта. „Продължавайте да творите, да трупате знания и умения, за да се превърнете в можещи професионалисти и мислещи граждани. Но където и да Ви отведе Вашият път в живота, винаги носете в сърцата си своята родина и език. Вярвам, че ще продължите да бъдете отворени към новостите, към знанията, ще се усъвършенствате и ще работите за напредъка на България.“, каза той.

„Радвайте се с ония, които се радват – това е заповед, която има неотслабваща сила“, каза в приветствието си Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий. „Това тържество не може да не възвиси нашия дух, виждайки тоя отлични ученици, които са дали своя плод. Вие сте бъдещето и надеждата на нацията и затова ние изживяваме с Вас духовни трепети,“ каза още митрополитът и допълни: „Всеки има своите дадености, но те трябва да се развиват, за да дадат своя плод. Делото Ви ще е велико и незабравимо, само ако е за благото на другите. В област Сливен има много извисени хора, млади, знаещи и можещи, които утре ще дадат своя духовен принос за Република България“, завърши митрополитът.

Наградени бяха 42-ма пълни отличници от цялата област Сливен и 7 зрелостници, завоювали първи места от национални олимпиади и конкурси.

Поздрав с песен към присъстващите отправиха ученици от НУ „Васил Левски“ – гр. Сливен.

ПЪЛНИЯТ СПИСЪК НА ОТЛИЧЕНИТЕ – В ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8

Файлове

Списък - ученици [19.1KB]

Microsoft Word Open XML Document