Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен се проведе обучителен семинар: „Трафикът на хора с цел трудова експлоатация – рискове и предизвикателства”

31 май 2017 14:39,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 541
...

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен съвместно с фондация А21 България организираха обучителен семинар на тема: „Трафикът на хора с цел трудова експлоатация – рискове и предизвикателства”, в рамките на информационната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация под мотото „По-добре информиран, отколкото експлоатиран” 2017 г.

Обучителният семинар бе открит от Пепа Чиликова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Сливен и председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, която приветства организаторите и участниците, и подчерта значението на засилената превенция чрез повишаване на информираността по проблемите свързани с трафика на хора, както и по-добро сътрудничество и координация на действията на всички институции, имащи отношение към това престъпление.

Оперативните цели на обучителния семинар са повишаване квалификацията на експерти от Дирекциите „Бюро по труда” в област Сливен и експерти от Дирекция „Социално подпомагане” – гр. Сливен, във връзка с актуалните тенденции в извършването на престъплението трафик на хора с цел трудова експлоатация.

Лекторите г-н Владимир Друмев – секретар на МКБТХ – Сливен и г-жа Нина Николова – експерт в А21 България запознаха участниците с престъплението „трафик на хора”, като поставиха акцент върху противодействието на трудовата експлоатация. Вниманието на всички беше насочено и върху безопасното използване на Интернет, който все по-често е средство за набиране на жертви на трафик. Беше представена ролята на Националната телефонна линия срещу трафика на хора, както и добри практики за превенция и борба с трафика на хора. Участниците се запознаха и с кампанията „Summerjobs” на А21 България или какво може да се случи по време на едно интервю за работа.

Всички експерти получиха сертификат за успешно преминат обучителен семинар, връчен им от г-жа Пепа Чиликова – председател на Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен. Събитието се проведе в Областен информационен център (ОИЦ), гр. Сливен - партньор на МКБТХ – Сливен.