Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Едно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две години

14 юли 2017 16:32, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 12448
Едно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две години

Днес ще Ви разкажем за едно талантливо момче от село Раково- Павел Димитров. Всъщност Павката не е точно от Раково, но прекарва ваканциите в селото, в къщата на баща си – заклетият авджия Пламен Димитров. Павката е родом от Сливен и до 4-ти клас е учил в СУ“ Пейо Крачолов Яворов“. Сега той е за 7-ми клас в Национално училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел с профил „гайда“с преподавател Пламен Дуков.

Само за две години, откакто е възпитаник на музикалното училище, Павел носи в къщата на баща си 21 отличия, сред които медали, грамоти, дипломи от участия в национални фолклорни конкурси от цяла България. През учебната година живее в пансион в Котел, а ваканциите -в Раково, където всеки ден Павката свири по четири часа. В останалото време помага на баща си, гледа 7 кучета, от които 6 ловджийски и един 100 килограмов алабай. Най- големите фенове на музикалните му изпълнения са двата коня, за които също Павел полага ежедневни грижи.

Първото отличие талантливото момче получава в Котел преди две години, когато е на 11 години в конкурс, на който му отсъждат първото място.

А първите си уроци по гайда и подготовката за „Филип Кутев“ Павел получава от Стайко Стайков в Читалище „Зора“ в Сливен. Разказва, че желанието му да свири на този музикален инструмент се ражда от телевизионно предаване, в което за първи път вижда гайдар.

Освен фолклора, Павката обича и животните, затова мечтите му се простират до там, че се е амбицирал освен да стане музикант, да следва и ветеринарна медицина.

Дано мечтите му се сбъднат и Фортуната да бъде на негова страна, а Сливен да продължи да бъде родно място на млади таланти!

 

Александра Иванова

Наблюдател.БГ

Снимки

Едно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две годиниЕдно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две годиниЕдно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две годиниЕдно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две годиниЕдно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две годиниЕдно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две годиниЕдно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две годиниЕдно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две годиниЕдно момче от Сливен, което донесе на баща си 21 отличия само за две години