Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Българчета от Сливен приземиха совалка на НАСА

17 юли 2017 15:08, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 2021
Васил Стоянов и Максим Христов

Васил Стоянов и Максим Христов, които са били на обучение в базата на НАСА в турския град Измир приземиха успешно симулатор на совалката “Дискавъри“ по време на космическо обучение от 9 до 15 юли 2017.

 

Единствените Българчета в групата прекараха една седмица в ученически лагер заедно с още близо 130 участници от от цял свят разделени на отбори.

 

Космическата мисия: "Хюстън, имаме проблем"

Отборът "Меркурий" екип състоящ се от 14 деца от Израел, Гърция, Киргизстан и Турция, в които участваха Българчетата бе възложена отговорността на Васил Стоянов като командир на мисията и Максим Христов като директор на полета след едночасова екипна дейност и следене на над 500 технически показатели, решаване на критични проблеми и вземане на управленски решения изпълнени с множество предизвикателства успешно приземиха совалката “Дискавъри“

 

В космическия център участниците преминават през реална подготовка за мисия в космоса, програмата се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти.

 

Space Camp Turkey e едно международно, мултикултурно и образователно предизвикателство, чиято главна мисия е възпитаването и насърчаването на бъдещи изследователи в различни области, както и изграждането на глобално приятелство на базата на космическите науки.

Снимки

Васил Стоянов и Максим ХристовВасил Стоянов и Максим ХристовБългарчета от Сливен приземиха совалка на НАСА Българчета от Сливен приземиха совалка на НАСА Българчета от Сливен приземиха совалка на НАСА