Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Редовната сесия на Общинския съвет в Сливен ще се състои на 27 юли

26 юли 2017 14:17,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 744
...

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 27 юли 2017г., от 9 часа, в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред на сесията са включени за разглеждане и решение 39 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Това съобщи пред журналисти днес председателят на Общинския съвет Димитър Митев. В редовната пресконференция взеха участие заместник-председателите на съвета Деян Дечев и Кирчо Димитров. В срещата с журналистите участва и Христо Котов, председател на постоянната комисия по общинска собственост към ОбС.

Димитър Митев представи накратко дневния ред на заседанието. Предвидени са две питания в началото на сесията. Те са свързани с програмата за топъл обяд и резултати от финансова проверка в Регионалния исторически музей. Очаква се съветниците да разгледат една допълнителна точка - за отдаване под наем на 3-те тенис-корта в Градската градина. „Тъй като сегашният наемател се е отказал, ще бъде проведен нов търг за отдаване под наем по Закона за физическото възпитание и спорта за 10 години. В него могат да участват спортни клубове по тенис”, посочи Котов.

Предстои да се направят малки промени в бюджета на община Сливен. ОбС ще упълномощи кмета да подпише „Запис на заповед”, като обезщетение на 35 процента авансово плащане по проект за подобряване на градската среда на Сливен. Ще се гласува предложение за избор на временен управител на общинската фирма "Обреден комплекс”. Съветниците ще одобрят предложението на кмета на Сливен детската градина в Стара река да бъде включена в списъка на защитените градини и училища, както и ДГ „Здравец” в Кермен - в списъка на средищни детски заведения.

И на тази сесия ще се разглеждат рутинни въпроси, свързани с разпореждането с общинско имущество, отпускането на финансови средства за културна и социална дейност и други.

Митев съобщи, че Общинският съвет няма да почива през лятото. Следващата сесия ще се състои на 31 август.

Нормативните документи, дневният ред, предложенията за сесията и протоколите от проведените заседания са поместени на електронната страница на Общинския съвет: http://obs.sliven.bg/.