Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Красен Кралев: В Сливен изграждаме първата за страната специализирана зала за борба

27 юли 2017 18:36,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 766
...

Новата спортна зала на многократната европейска и световна шампионка Станка Златева ще бъде открита на празника на Сливен, Димитровден. Това обяви в Сливен министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който заедно с кмета Стефан Радев се запозна на място с изграждането на спортното съоръжение. Утре обектът ще получи Акт 15. Предстои приключване на строителната дейност и въвеждането на сградата в експлоатация.

"Залата много бързо беше вдигната. На 1 март направихме първа копка, а сега виждам много добър резултат. Очакваме официалното откриване да бъде на Димитровден. Много съм доволен, че това е първата специализирана зала за борба, която правим в България", каза министър Кралев.

Кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че инвестициите в спорта са много важни, заради резултатите в дългосрочен план. "Радвам се, че се работи в тази посока и се случват добри неща, които години наред не са се случвали, включително и за нашия град. Благодарен съм на министър Кралев за това, че всичко, за което сме говорили, се реализира", каза Радев.

"Залата става уникална и много красива. Нямам търпение да приключи строителството и да започнат тренировките. Надявам се да има шампиони", каза Станка Златева.

Предстои полагането на саморазливна подова замазка, поставянето на врати, гранитогрес и боя. Залата се намира в парк "Юнак" и е изградена в кратък срок на обща застроена площ от 1 250 кв. м. Теренът е предоставен безвъзмездно от Община Сливен.

Министерството на младежта и спорта отпусна 631 хиляди лева за изграждането на първия етап на залата по проект на клуба на Станка Златева. Съоръжението ще се използва основно за тренировъчна дейност по борба. Наред с това могат да се организират състезания, семинари и спортни срещи. В залата ще има два тепиха със зона за изчакващи спортисти и треньорска ложа, съблекални, складови помещения, офиси и санитарни възли.

27.07.2017г.

Снимки

...............