Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БОЛКАТА?

01 август 2017 15:47, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 617
БИОМЕДИС

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА БОЛКАТА?

ЗАЩО ВЪЗНИКВА ТЯ?

ЛОШО ЛИ, ЧЕ ИМАМЕ БОЛКИ?

 

Да проследим как се случва болката.

Във вас се развива някакъв болестен процес, как научавате за него?

Болестта не може да говори и не може да ви разкаже защо се е появила. Но може да съобщи за себе си по друг начин. Чувствате различен дискомфорт в тялото – понякога болка, умора, световъртеж, главоболие, намалява зрението или слуха, повишава се кръвното налягане и т.н., т.е. външните прояви на болестта са сигнали, с помощта на които организма съобщава, че не може да се справи сам с болестта.

Болката възниква при раздразнение или възпаление на нервната система. Ако чувствате болка, организмът съобщава, че на това място има нарушение, напрежение или оток, което води до притискане на нервни окончания и тяхното раздразнение. Силни болки в кръста, дископатия, ишиас, артрит, главоболие, са все състояния предизвикани от притискането на нерв и възпаление.

Ако имате нарушение във вътрешните органи – гастрит, панкреатит, холиецистит, хроничен цистит, раздразнение на дебелото черво, това означава, че има раздразнение на нервните клетки, които предават информация на ЦНС и вие чувствате болка в корема.

Да разгледаме един конкретен пример.

Артрит. Това е възпаление на ставите вследствие на механично триене или инфекциозен агент. Може да бъде става на долни или горни крайници, на гръбначния стълб, няма значение. Работата е в това, че ако има артрит, значи в това място има оток и се появява болка. Ставата не може да боли. Болят оточните околоставни тъкани, мускули, връзки. А болят, защото там има много нервни окончания, а там където има нерви, там може да има болка. Отнася се за всички болки в тялото. Вие усещате болка защото вашата ЦНС (мозъкът), получава информация от нервните окончания, за това, че в едно или друго място е възникнало възпаление. При всяко посещение при лекаря си с оплакване от някаква болка, независимо къде - болка в гърба, болка кръста, болки в ставите, болки в синусите или в корема, какво ви предписва лекаря? Противовъзпалителни обезболяващи препарати, целта на които е да намалят възпалението, отока и по този начин да се успокои болката. До тук добре. Но това не отстранява причината за появата на болката. Така се отстраняват симптомите, а тъй като не е отстранена причината, след известно време болката отново ще се върне.

Какви са основните причини за болка:

Освен травмите, основни причини са нарушения на опорно-двигателния апарат, силна интоксикация на организма, паразитни и бактериални инвазии.

Най-чести причини за болки в коленете, кръста и гърба са деформации на стъпалото. Плоско стъпало, спаднал напречен свод са първото място където ние от АНТИБОЛКОВ ЦЕНТЪР проверяваме. Деформациите в стъпалото водят до тежки изменения в геометрията на тялото, водещи до постоянни болки в ставите, кръста и целия гръбначен стълб. Могат да доведат до артрити и артрози, гръбначни изкривявания и други. Разглеждаме пример с артрит на колянната става. Към колянната става са прикрепени различни мускули, тези с които ходите. Но, ако някой от тези мускули, по някаква причина (например плоско стъпало) е функционално слаб (не може да извършва функциите си), то друг, по принципа за баланса в организма, ще бъде скъсен и пренапрегнат. Какво се случва в този случай? Скъсеният(пренапрегнатият) мускул тегли към себе си колянната става, предизвиква в нея триене, продължителното триене води до възпаление и болка. Какво да направим в случая? Да възстановим функционално слабия мускул и да отпуснем напрегнатият. Сещате се за фитнеса и отивате да спортувате. Това обаче ви кара да се чувствате още по-зле. Натоварили сте отново напрегнатия мускул, а другият си е все така слаб, защото не е премахната първопричината. И това ще е така, докато не възстановите функцията на слабия мускул. Какво е това функция на мускула? Това е неговата способност да извършва определени движения. А какво обуславя тези движения? Както за всичко в нашия организъм – ЦНС. Целият мускул е пронизан от нервни влакна, които предават информация до ЦНС и благодарение на нея ще извършвате определени движения. Например, помисляте си, че ще ходите във фитнеса, информацията отива до ЦНС, тя изпраща сигнал към мускулите, те се съкращават и вие започвате да се движите. От тук следва, че ако по някаква причина е нарушено предаването на информация до ЦНС, то мускула ще бъде функционално слаб, т.е. ще изпълнява лошо своите задължения. Но вие все пак трябва да ходите. В този случай работата на функционално слабият мускул се поема от съпътстващият стабилизиращ мускул. За да се запази равновесието, вторият мускул ще работи и за двата, т.е. ще се претовари и в определен момент ще се умори и скъси. От тук следва извода, че за да премине болката, в нашия случай на артритна колянна става, трябва да възстановим функционално слабия мускул, а това ще стане едва след като възстановим свободното предаване (премахнем източника на напрежение) на информация от мускула към ЦНС, да възстанови инервацията, след това пренапрегнатият мускул ще се разтовари, ще спре да придърпва ставата. Възпалението и отока ще изчезнат, болката също. Ставата ще дойде на мястото си.

Може да разгледаме още един случай. Пациентите често идват с оплаквания от обща слабост, световъртеж, безсъние, умора и в същото време от артрит и болки в ставите на долни или горни крайници. В този случай е необходимо да се определи къде има нарушение във връзката за пренос на информация към ЦНС. И действително, в нашето тяло има едно място, където опасно близко до гръбначните прешлени преминава гръбначно-мозъчния нерв. Това място е в зоната на 5 и 6 шийни прешлени. И ако тези прешлени имат слаби ставни връзки, то ставичката ще бъде хипермобилна и при всеки наклон на главата и шията, междупрешленният диск ще притиска това място и в резултат ще има световъртеж, умора, обща хипотония, т.е. слабост на мускулите в цялото тяло, тъй като ще бъде нарушена тяхната инервация и кръвоснабдяване. Това означава и, че ще бъде нарушена инервацията на всички стави във вашето тяло, както към всички вътрешни органи – те се инервират от ЦНС.

Как да възстановим инервацията на мускула и защо мозъка не може да изпрати информация по други пътища, нали в организма има множество нервни връзки?

Истина е, че при всяко малко отклонение, мозъка се стреми сам да поправи грешките и мобилизира всички ресурси на тялото, за да възстанови дисбаланса. Нашият организъм може да регенерира и възстановява практически всичко. Ежедневно в него се раждат и умират милиони клетки. Клетките с различна структура имат различна скорост на регенерация и възстановяване. Този процес също се регулира от ЦНС.

Какво се случва обаче в примера ни за гръбначния мозък? Там се е образувал затворен кръг – всички мускули на тялото, включително мускулите на вътрешните органи са хипотонични, защото е притиснат гръбначния мозък, а той е притиснат, защото мускулите на шията са хипотонични и не държат шийните прешлени стабилно. В резултат заболяванията ще се развиват и задълбочават и стават все по сериозни. Т.е. мозъка изпраща информация, но тя не стига до структурите, за които е предназначена, и те не знаят как да възстановят работата на ставите, процесът става непрекъснат, тогава организмът съобщава за проблема с появата на болка. А ЦНС е като електростанция, голяма и мощна, от нея излизат като електропроводи, мрежа от нерви, организирани в системи. Тези системи са свързани помежду си с непрекъсната връзка и ако някъде, съществува прекъсване или нарушение в приемането или предаването на информация по мрежата, се нарушава работата на една или друга структура, а от там и на целия организъм и болката е зов за помощ към от вашето тяло към вас. Таза ситуация може да се е случила след травма, например камшичен удар при катастрофа, травма при спорт, порочна работна поза, обездвижване, довело до слабост и атония на мускулатурата, плоско стъпало. Нашите специалисти от Болков център ще проверят всички тези възможности и ще разработят индивидуална програма за такъв пациент с терапии и упражнения до пълното му възстановяване.

Друга причина за появата на болка в организма може да бъде интоксикацията на организма. Интоксикация на организма се получава от натрупването на токсини в организма от различен произход. Те могат да постъпват в тялото от вън – чрез водата, храната, въздуха, но могат да бъдат и следствие от различни патологии в нашия организъм или нарушено храносмилане, което води до хронична автоинтоксикация. Напр. организма може да бъде интоксикиран от жизнената дейност на паразитите, които живеят в тялото ни (бактерии, вируси, гъбички, хелминти). От тяхната жизнена дейност се отделят токсини, които попадат в кръвта и в резултат се получава ацидоза (окисление на кръвта), както и различни възпаления в органите и разбира се болки. Всички токсини влошават кръвоснабдяването, като запушват фините канали и капиляри в органите и мускулите, пренапрягат се мускулни връзките, появява се скованост и отново болка. Например малко хора знаят, че основна причина за нощните крампи на подбедрицата (прасеца) е нарушение на алкално-киселинния баланс в организма. При повишение на киселинността, организмът има нужда спешно от калций и магнезий и ги взима от мускулните депа. Ако процеса на висока киселинност стане хроничен, тогава организмът взема необходимия калций от костите на гръбначния стълб, което води до остеопороза. И отново болката ви съобщава за проблем. Традиционната медицина изписва лекарства, които задълбочават съществуващия проблем с алкално-киселинния баланс на тялото и процесът продължава, без да е адресиран първоизточника на заболяването.

Ние от Антиболков център към ЦИМ Биомедис - Сливен, ще ви помогнем да се освободите болките, като открием каква е първопричината.

 

При нас в центъра по интегративна медицина в Сливен, пациенти с болки от остеопороза съобщават, на втория месец от терапията за остеопороза за намаляване на болките с 50-70%, а на 6-я месец изчезват напълно.

Примери: Пациент на 35 години, с болки в корема от пет месеца. След първата антипаразитна терапия за ентеробиус, пациентът, съобщи за изчезване на болката.

Пациент на 55 години, с ишиас. Шофоьр на камион. Оплаква се от силни билки по крака и крампи от близо 6 меседца и не може да ходи на работа. Проведена беше боуен терапия за болки при ишиас. Пациентът сподели намаляване на болката с около 30-40%. Назначена му беше биорезонансна терапия за ставна регенерация и боуен терапия.

Ние приемаме болката като помощник при провеждане на биорезонансна терапия, пептидна терапия или боуен терапия. Всяка болка показва, че в тялото протичат лечителни процеси. Работейки с болката, ние откриваме къде са първопричините за страданието и ги отстраняваме трайно.

Ако страдате от болки, просто се свържете с нас от Болков център Сливен Към ЦИМ Биомедис и заедно ще намерим вярното решение, за да продължите живота си без болка.

www.biomedis.info

www.bowen-therapy.eu