Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десети Фестивал на фолклорната носия – Жеравна 2017

09 август 2017 10:50, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 526
Фестивал на фолклорната носия

Остават броени дни до най-българското събитие ФЕСТИВАЛ ЖЕРАВНА - 18,19 И 20 АВГУСТ 2017! 10-то юбилейно издание!

Фестивалът е създаден е през 2008 година по идея на Христо Ив. Димитров – продуцент, хореограф и режисьор на Национален фолклорен ансамбъл „Българе”.

Архитектурният резерват Жеравна е избран от Христо Ив. Димитров за център на фестивала заради автентичната възрожденска атмосфера и достъпното си и удобно местоположение – в централната част на страната ни.

Участието в този фестивал е доброволен акт и желаещите да се включат в него старателно спазват задължителните изисквания за провеждането му. С цел да се придаде възможно най-пълна автентичност на обстановката и максималното й приближаване до българския бит отпреди век и половина, действа строг фестивален правилник.

Главното изискване, за да влезете на фестивална територия, е да сте облечени във фолклорна носия, която всеки си осигурява сам. Забранено е внасянето и ползването на редица предмети от съвременния живот, както и на изделия от пластмаса. Ползването на мобилни телефони е разрешено само на определено за разговори място. През първите два дни категорично е забранено заснемането с камери, фотоапарати, мобилни телефони и др. Право на това имат само акредитирани медии и фотографите на фестивала.

Стремежът на организаторите е постигане на типичната атмосфера от годините на националното ни Възраждане в името на едно необикновено преживяване, богато на приятни емоции и оставящо незабравими спомени.

 

Възползвайте се от възможността лично да се докоснете до автентичните български традиции и „да се върнете 150 години назад във времето.

Снимки

Правилник - стр.1Правилник - стр.2