Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Затвориха скандалната дискотека "Оксижен" в Слънчев бряг

13 август 2017 09:15, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 9 месеца, брой четения: 276
Дискотека "Оксижен"

Скандалноизвестната дискотека "Оксижен", зад която стои Божо Кравата е била затворена при показна полицейска акция. Униформените са влезли в заведението заедно с представители на НАП, Агенция „Митници“, РИОКОС, Агенцията по безопасност на храните и Инспекцията по труда. В операцията е участвал и вицепремиерът Валери Симеонов, който сам се похвали в социалната мрежа. "Държавата доказа, че когато имат политическата подкрепа, институциите не само могат да свършат работата си безупречно, но и го правят с желание и хъс за налагане на закона. Държавата на закона ще покаже, че е по-силна от държавата на мафията. От тази нощ битката за тишината ще бъде война", написа Симеонов във Фейсбук.

Среднощната проверка е стартирала в 1 часа след полунощ, когато дискотеките в курорта са фрашкани с народ. Установено е, че музиката в "Оксижен" надвишава значително шумовите норми и проверяващите буквално са дръпнали шалтера на музиката. Иззета е музикалната уредба и диджейския мишпулт, а според вицепремира Симеонов диджеят е бил арестуван и отведен в ареста, защото оказал съпротива.

След като екипът от Междуведомствения координационен център си заминал, управата на дискотеката изнамерила отнякъде друга уредба и отново надули децибелите. Рестартът на купона обаче приключил бързо, защото проверяващите бързо се завърнали и прибрали и втората музикална уредба. "Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум. Тази нощ обаче им бяха иззети музикалните уредби и пред слисаните погледи на собствените им охранители "Оксижен" прекрати работа. Установени са още нарушения на финансовата дисциплина от НАП, нарушения на закона за храните и наличие на нерегламентирани храни от Агенцията по безопасност на храните, нарушени изисквания за пожарна безопасност, липса на здравни книжки и трудови договори от Инспекция по труда, и други", написа в социалната мрежа вицепремиерът Симеонов.

Докато униформените са проверявали "Оксижен", втори екип от междуведомствения координационен център е бил на проверка в съседния нощен бар "Съни Дриймс", който също е спрял музиката. Двете заведения на практика са хлопнали кепенци в петък вечерта и са останали без клиенти, но принципно не са запечатани. Още в събота вечерта те вероятно отново ще отворят врати, коментираха запознати със случая.

Проверяващите са минали и през другата скандална кръчма на Божидар Кузманов - ресторант "Фор Ю", но тя била затворена.

От полиция потвърдиха за масираните проверки и уточниха, че те са част от цялостния контрол в курорта, който се прилага от началото на туристическия сезон.

Източник: Монитор