Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трима зрелостници от Сливен получиха почетното отличие „Национална диплома“ на министъра на образованието и науката

28 август 2017 12:53,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 1178
Снимка 1

На 28.08.2017 г. областният управител Чавдар Божурски, кметът на Община Сливен Стефан Радев и началникът на РУО-Сливен д-р Бисерка Михалева връчиха почетното отличие „Национална диплома“ на Министерството на образованието и науката на трима зрелостници от Сливен.

Отличени бяха:

Аделина Фендрина от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – за отличен успех от дипломата за средно образование, лауреат на Национална олимпиада по английски език за учебната 2016/2017 г. и лауреат на Национална олимпиада по история и цивилизация за учебната 2016/2017 г.;

Мартина Недкова от Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ – за отличен успех от дипломата за средно образование и присъдени сертификати Goethe-Zertifikat, TestDaF, First Certificate in English;

Мария Вълева от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – за отличен успех от дипломата за средно образование, лауреат на Национална олимпиада по английски език за учебната 2016/2017 г.

Те са сред 28-те абитуриенти от цялата страна носители на престижното отличие за тази година, което се присъжда за постигнат общ успех от дипломата за средно образование „Отличен“ /6.00/ и за изявени способности в областта на науката, техниката, културата и спорта. Традицията съществува от 1996 г., като всяка година министърът на образованието и науката издава специална заповед за удостояване с почетното отличие.

Сред официалните гости бяха още заместник-кметът на община Сливен Пепа Чиликова, директори и преподаватели от учебните заведения, родители, експерти от РУО-Сливен и сливенски медии.

Призьори и гости бяха поздравени с изпълнения на Добромира Стоянова от СУ „К. Константинов“ и Станислав Илиев от ППМГ.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6