Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Как сливенски лекар и неговият екип борят болестите, връщат самочувствието и желанието на пациентите за пълноценен живот?

08 септември 2017 22:10, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 9886
Как сливенски лекар и неговият екип борят болестите, връщат самочувствието и желанието  на пациентите за пълноценен живот?  (Захари Калайджиев- вляво, д-р Михаил Сяров- вдясно) Снимка: Наблюдател.БГ

За колко от хората в съвремието, в забързания начин на живот на 21-ви век, всеки ден започва сутрин с шепа хапчета? А колко от младите, в креативна възраст, хора стартират и завършват работния ден с шепа лекарства? Забелязвали ли сте само за болка, колко вида лекарства има? И ние бързаме ли, бързаме …Тичаме, гоним графици, попадаме в трафик, вечно бързаме или се тревожим за работата, за близки, училище, университет, пенсията, семейство, дома, колата, децата, внуците и т.н., и най- лесният вариант за нас е, ако ни боли корем, да бръкнем в чантата или в аптечката на колата и да глътнем в движение хапче за коремни болки например. Мъчи ни ужасно главоболие, но нямаме време да търсим причината, бъркаме в аптечката и в движение гълтаме поредното хапче за деня за главоболие….Друг вариант: Обиколили сме за даден здравословен проблем поне десетина лекари , болници, медицински центрове в страната и се оказва, че резултат няма и накрая се отказваме да търсим и свикваме с ежедневната доза лекарства, и с болката. Животът е стрес. Животът е забързан, а ние или сме немарливи към здравето си, или не сме достатъчно осведомени, или търсим в Интернет пространството разни бабини илачи и прочие. Ние никога нямаме време да мислим за себе си и постъпваме по най- лесния начин, но и най- глупав, и повърхностен, безотговорен към себе си и онези, които ни обичат и обичаме – поглъщаме съвсем съзнателно поредната таблетка, която ще излекува болката, но няма да отстрани проблема в нас…И така, до утре, до следващия ден, до следващата седмица или до следващата година, когато на Нова година отново ще си пожелаем да сме здрави и честити и още на следващия ще посегнем отново към...домашната аптечка. За колко от хората това е ежедневие и фруктиерите им са пълни не с плодове, а с …лекарства?

Инвестицията в собственото ни здраве е най- важната инвестиция. Единствено, когато сме здрави, можем да си позволим да мечтаем, градим, строим, правим бизнес, създаваме семейство, деца, да правим планове за бъдещето. Или няма ли здраве, няма надежда. Има ли здраве, и надежда има, и бъдеще има.

Днес ще ви представим един център, който се намира в град Сливен, но не е единственият в България. Същите съществуват вече в Прага, Чехия, в Кърджали, Варна, София. Този център в Сливен използва съвсем различен подход за диагностика и лечение. Центърът по интегративна медицина Биомедис се намира в град Сливен, ДКЦ 2, на ул. „Стефан Караджа“2, етаж 1. Преди да продължим, нека уточним нещо от голямо значение- интегративната медицина не е алтернативна медицина!

В днешната ни статия ще ви запознаем с част от екипа, който работи в Центъра и първата тема, а именно - Диагностичните процедури в Биомедис , които се използват . В стара наша публикация Ви запознахме с д-р Михаил Сяров. Накратко припомняме кой е д-р Сяров и неговия екип:

Д-р Михаил Сяров е специалист по обща медицина с опит в ортопедия, психиатрия, енерго-информационна диагностика и терапия по Фолл. Изучава паразитите като причинители на заболяванията от около 15 години, а от 10 години работи върху интегрирането на методите на класическата и алтернативна медицина.

Съосновател е на Център по Интегративна медицина Биомедис – Сливен, където под негово ръководство се прилага иновативен холистичен подход при установяване на първопричините на заболяването, разработване на индивидуален терапевтичен план.

Д-р Сяров работи и като обучител и консултант по енерго-информационна медицина за лекари и терапевти, практикуващи интегративната медицина в България, Русия, Гърция и Чехия.

 

Захари Калайджиев е специалист по хранене, завършил Висшия институт по хранително- вкусова промишленост- Пловдив, дипломиран нутрициолог към Европейско научно общество Хановер, Боуен терапевт към Австралийската академия по Боуен терапия, Рейки терапевт и инструктор към Тибетска Академия България и специалист по биорезонансна диагностика.

 

Започваме с диагностиката, защото преди да се пристъпи към лечение на даден пациент, му се снема анамнеза. Трябва да подчертаем,обаче преди да продължим, че в разговора с тях, ни направи огромно впечатление коректността и уважението, за които д-р Сяров и Захари Калайджиев, ни дадоха да разберем в отношението и работата им спрямо техните пациенти, колеги- специалисти, партньори, както на територията на област Сливен, в България, така и в чужбина. Или с други думи, най- просто казано говорим за доверието. Защото дългогодишното партньорство „лекар- пациент“, се изгражда трудно, последователно. Едно доверие или сработване се изпитва. Това е дългогодишен процес, а липсва ли, като доказано такова във времето, в периода на работа, липсва „основата“.

 

Продължаваме конкретно по темата Диагностика в Биомедис и как се извършва тя? Кое е новото, интересното, стари изпитани практики и нови такива?

 

Първо, говорят д-р Михаил Сяров и Захари Калайджиев:

 

„ Подходът към пациента започва с диагностика на неговото физическото тяло, психическото и емоционално състояние. Включително, пояснява д-р Сяров, разпитваме за личния му, професионален живот, за да си изградим ясна картина за това, какво преживява всеки един пациент.

 

Искаме информация от пациента- как се храни, с какво, кога, какви храни консумира, колко пъти на ден, как спи, има ли проблем със съня.Разглеждаме всеки един пациент като човек във всичките му аспекти, защото той не е само физическо тяло, а и духовно. Опитваме се да разберем дали балансът в психо- емоционалното му състояние е нарушен и каква е причината, защо, търсим не поводите, а причините. Ако няма баланс в психо- емоционалното му състояние, той няма как да бъде здрав. Ако пациентът крие в себе си завист, мъка, гняв, тъга, или неосъществени и силни амбиции, терзания, и се е затворил в себе си, той започва да трупа негативни енергии, които го разболяват, допълва Калайджиев.- Ние провеждаме разговор- интервю с всеки един наш пациент по тези теми.

 

Тази информация я въвеждаме в база данни на пациента от първия преглед до последния в нашия софтуер, допълва д-р Сяров, като идеята е да не пропуснем нещо. В базата данни въвеждаме всяка информация за пациента от възраст, ръст, тегло, как спи, какви количества вода поема на ден, хранителен режим, притеснения, стресове, емоции, работа, всичко до най- малката подробност. Изследваме алгоритъма от първия до последния ден на посещението на съответния пациент. С две думи подхождаме към всеки отделен пациент индивидуално.

 

Диагностиката, пояснява Захари Калайджиев, продължава между час и час и половина с всеки пациент.

 

Конкретно диагностиката при нас се състои в няколко направления, част от които са : Биорезонансна диагностика, диагностика и корекция на деформацията на стъпалата, диагностика за йоден дефицит и други, продължава д-р Сяров. Какво означава Биорезонансна диагностика? Тя представлява излъчване към тялото чрез слаб електрически сигнал на множество честоти. Програмата следи, на кои честоти отговаря резонансът в тялото на пациента. Тези честоти се засичат и се сравняват с базите данни в софтуера. Оттам се определят, кои са най- близките паразити, заболявания или недоимъчни състояния, отговарящи на тези честоти. С биорезонансната диагностика се разглежда всеки един орган в тялото дали е в баланс или дисбаланс, дали е с намалена или с повишена функция, има или няма възпалителни процеси. Всички честоти, които засича апаратурата отговарят на възможните паразити, които съществуват в човешкото тяло или чийто гостоприемник е човекът. А тези паразити излъчват съответно своите вибрации. Оттам, ние знаем как да подходим към тяхното унищожаване. На екрана виждаме физическото и енергийно тяло на съответния пациент, разглеждайки подробно функционалното състояние на всички органи и системи. Оттук, вече можем, след разговора с пациента , да направим един cross анализ на възможните причини за съответното заболяване на пациента, допълва Калайджиев- Най- просто казано няма вариант, при който например да имаш заболяване на черния дроб и всичко останало да ти е здраво. Или с други думи, цялото тяло боледува, но точно в този орган е изявата.

 

Центърът лекува и остри вирусни, бактериални, гъбични инфекции и възпаления, заяви д-р Сяров, но когато става въпрос за хронични заболявания, това изисква по- специфично отношение и задълбочено, продължително изследване на пациента.

 

След диагностиката назначаваме изследвания на пациента в лаборатория, рентген или го изпращаме към наш колега специалист. Никога не си позволяваме риска да пропуснем възможността за скрити заболявания. Това е интегративната медицина- алтернативна плюс официалната, доказана такава.“

 

 

Бел.авт.: Идеята ни е да се разбере, че в град Сливен има такъв център и вече има реални, доказани резултати от работата му. Да представим по възможно най- достъпен, а не академичен, с тясно определени, предвид сферата на дейност и научни прийоми, начини, така че статията да бъде информационен, полезен продукт за широк кръг от хора в Сливен и региона, упражняващи различни професии. Защото никой от нас не е в състояние да знае всичко.

 

Очаквайте продължение…

 

 

 

Александра Иванова

 

Наблюдател.БГ

 

08.09.2017г.