Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Младежки общински съвет/МОС/ Сливен при Младежки дом започна работа по нов проект„180 ДНИ EUФОРИЯ“

13 септември 2017 14:38, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 850
---

В изпълнение на Дейност 2 „Младежки кампании и инициативи”, изпълняван с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта с кандидатстващата организация СНЦ „Възрожденска столица” на обща стойност :12 346 лв.

Проектът е иницииран от МОС/Младежки общински съвет/-Сливен, който е неполитическа неформална организация , представляваща интересите на младите хора в Община Сливен, посредник на тяхната обща воля пред органите на местната власт. Осъществява се в партньорство с Младежките съвети на гр. Бургас и гр. Ст. Загора.

 

180 дни е продължителността на Председателството, а също и общата продължителност на проекта ( 6 месеца). „180 дни EUфория“ е точно предаване на основната цел на проекта – чрез информиране и ангажиране на млади хора да им предадем чувство за значимост и те да станат част от динамичните събития, които предстоят в страната.

 

МОС- Сливен е първият в страната, създаден през 2001 г. от сегашния председател на ДАЗД г-жа Офелия Кънева и осъществява дейността си в отговор на потребността да бъде намерена по- пряка връзка с подрастващите, тийнейджърите и младежите в нашата община. Това е една структура на младежкото самоуправление, която се явява изразител на потребностите, проблематиката и посоките за развитие на младата генерация, стимулираща детското и младежко участие и овластяване- основен принцип в Конвенцията на ООН за правата на детето.

 

Някои от дейностите на проекта:

- срещи с МОС Бургас и МОС Ст. Загора за избор на „еврокомисари”;

- семинар с участието на 27 младежи от младежките общински съвети на трите области;

- срещи-семинари на „еврокомисарите” с младежи от малките населени места в трите области и планиране на събития;

- провеждане на събития в областните центрове;

- посещаване на събитие от официалната програма на българското Председателство на Съвета на ЕС-гр. София.

 

Координатор на проекта е Анелия Иванова: 0879251887

Експерт в Младежки дом и МИКЦ-Сливен

Координатор на дейностите с младежите е: Даниела Стоева от МОС Сливен

 

Линк към страницата на проекта във ФБ: https://www.facebook.com/180EU/?fref=ts

 

 

Даниела Петева Стоева е новият представител на Област Сливен в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на децата /ДАЗД/.

Процедурата за избор на членове на Съвета на децата беше сложна и премина през няколко етапа - общинско, областно и национално ниво и цели подобряване на механизма на детско участие на национално ниво чрез гарантиране на широка представителност на децата и подобряване на структурния диалог с управляващите.

Участието в този консултативния орган е висока отговорност, защото в него ще се представя мнението на децата от област Сливен по всички въпроси, които ги засягат. Даниела ще участва в създаването и прилагането на мерки за осигуряване на най-подходящите условия за развитие на връстниците си и ще защитава правото на децата да изказват своето мнение по всички важни за тях въпроси.

Някои от критериите при избора бяха :ангажираност към обща кауза, умения за водене на преговори и дебати, ориентиране към резултати, креативност, толерантност, организационен капацитет.

Даниела и активен член на Младежки общински съвет/МОС/ и през май м. тази година се върна със сребърен медал от Национален форум "Дебати" -гр. Варна.

В края на м. август инициира и организира първото национално състезание по дебати в гр. Сливен "Туида OPEN", със съдействието на МИКЦ, Общински съвет и ППМГ гр. Сливен като доказа на практика умения за креативност, организиране и структурен диалог с местната власт.

Ментор на Даниела е Анелия Иванова –експерт в Младежки дом- Сливен

 

Снимки

------