Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Записът на побоя над малката Никол е автентичен

13 септември 2017 16:07, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 196
Емилия Ковачева

Всички доказателства сочат, че акушерката Емилия Ковачева е извършител на побоя над малката Никол. Това заяви пред журналисти прокурорът по делото Николай Христов. По искане на адвоката на Ковачева Владимир Янев днес в съда беше представена нова, петорна техническа експертиза.

Повече от два часа продължи представянето в съда на петорната техническа експертиза на видеозаписите от болницата, на които се вижда побоя над малката Никол. Експертите не можаха да заявят категорично, че жената на видеото е Ковачева, но потвърдиха, че записите са автентични и не са манипулирани.

Адвокатът на обвиняемата обаче отново остана недоволен и заяви, че експертизата не е правена по оригиналните записи, които отдавна били унищожени. Според прокурора Николай Христов днешната експертиза просто е потвърдила резултатите от предишната:

"Тази експертиза преповтаря заключението на предходната, че записът е автентичен, не е подправен, не е наслагван. Изображенията и действията, които се виждат на изписаното лице са истински и достоверни. Но за мен фактът, че Емилия Ковачева е била на работа тогава, когато е увредено бебето именно тя е причинителят на това телесно увреждане, е безспорен. Всички онези доказателства, които са налични по делото: гласни, писмени, веществени говорят само за едно, че автор на престъплението в което е обвинена Ковачева е самата тя.", уточни прокурорът.

По делото беше разпитана и санитарка от болницата, която заяви, че в „Софиямед” често се налагало на акушерките да дават извънредни смени. Според прокурор Христов обаче това не би трябвало да повлияе на наказанието:

"Сигурно болшинството от хората, които полагат труд в България работят при такъв стандарт, но никой от тях не си е позволил да бие човек или в случая да го пребие почти до смърт. Това по никакъв начин не може да се отрази на наказанието." допълни още той.

Източник: Дарик
Снимка: БГНЕС, архив