Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев: Постепенно налагаме правилата за Синята зона и имаше достатъчно време за адаптиране на гражданите

14 септември 2017 11:30, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 515
Стефан Радев: Постепенно налагаме правилата за Синята зона и имаше достатъчно време за адаптиране на гражданите

„Все още е рано да правим анализи за Синята зона. Постепенно се налагат правилата и имаше достатъчно време за адаптиране”. Това посочи кметът на Сливен Стефан Радев на среща с журналисти и уточни, че предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители.

 

Директорът Димитър Пантелеев съобщи, че се прави последен компромис към гражданите за налагането на санкции, тъй като голяма част от тях са подали заявления за издаване на стикери за преференциално паркиране по постоянен адрес, последният ден на изминалия месец. Той припомни, че срокът за издаване на въпросните стикери е 14 дни след подаване на Заявление по образец. „Синята зона стартира успешно. Резултатът е видим по улиците, в ЦГЧ не е толкова натоварено, по-лесно е за предвижване както за автомобили така и за хора. Гражданите успяха да си поемат глътка чист въздух”, каза Пантелеев.

 

Номер 1344 е заработил нормално и е започнал да отчита приходи към общината, с изключение на проблем възникнал от страна на част от абонатите на Виваком. Системата не е приемала заплащане чрез СМС от клиенти на Виваком , които към момента имат просрочени фактури. ОП „Градска мобилност“ е алармирала БТК АД за възникналият проблем, от където са уверили че ще работят по премахването на тази пречка.

 

Относно новосъздадената улица пред Съдебната палата, не е налице пряка връзка между интервенциите по проекта на Община Сливен, финансиран от ОП „Регионално развитие“ и създадените паркоместа. При условие, че това място е било достъпно за автомобили и е имало обособено място за паркиране преди реализирането на проекта, там няма пречка да се генерират приходи от „Синя зона“. Паркингът на новосъздадената улица е номериран и ще бъде ползван за служебни нужди от съдебната палата и община Сливен. На него ще бъдат паркирани автомобили, които отговарят на чл.7а, а именно: Освобождават се от заплащане на цена за услуга по чл.5 ал.1 МПС на държавни институции, община и други организации на бюджетна издръжка, на които при необходимост и при възможност се отреждат служебни паркоместа.

 

14.09.2017г.