Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

30-годишен мъж е бил отвлечен, бит и сексуално малтретиран в Сливен

14 септември 2017 11:50, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди 9 месеца, брой четения: 597
30-годишен мъж е бил отвлечен, бит и сексуално малтретиран в Сливен

Млад мъж от Бургас е бил държан в плен близо 32 часа в къща в Сливен на 8 септември, след като е бил подмамен там от своя приятелка, с която се запознал във Фейсбук. Това съобщи на брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

 

30-годишният мъж е международен шофьор. Той отишъл на гости на Диана Куртова в Сливен. Двамата обаче бързо се скарали за нещо и в този момент в къщата нахлули двама мъже с маски на главите. Те завързали тираджията със свински опашки и облепили устата му с тиксо, след което започнали да го бият.

 

"Не е останало здраво място по тялото му, имало е и сексуални извращения с мъжа" допълни прокурор Петров.

 

Похитеният е заплашван със зверски изтезания като набиване на кол и рязане на нокти с лозарска ножица. Нападателите са взели две дебитни карти на тираджията и са го принудили да им каже кода си. Те опитали да източат сметките му онлайн, но не успели, след което го преджобили и взели 200 лева, които били в него. После му поставили маска на главата, качили го в автомобила, с който бил дошъл в Сливен и го зарязали в местност "Карандила".

 

Едва след като мъжът сам успял да се прибере в Бургас сигнализирал в полицията, но първоначално твърдял, че е отвлечен в Бургас от непознати лица.

 

От прокуратурата допускат, че вероятно той е спестил част от информацията поради срам и определиха това като недопустимо. "Не може потърпевши да ни дават погрешна информация и апелирам да не го правят", коментира прокурор Любомир Петров.

Директорът на ОДМВР- Бургас Калоян Калоянов допълни, че пострадалият и 30-годишната Диана Куртева са общували близо 8 месеца само във Фейсбук, преди да се видят на живо. Когато се срещнали в Бургас през август, тираджията демонстрирал завидно благосъстояние, харчейки за нея по магазини и ресторанти. Разследващи са убедени, че престъплението е било предварително добре подготвено.

 

Директорът на полицията във Сливен Димитър Величков уточни, че задържаната Диана е добре позната на МВР. Тя е и наркозависима.

 

Арестуваният Станислав Стоянов на 32 години също е стар познайник на полицията, лежал е в затвора за кражби, грабежи и наркотици. Има задържано и трето лице - мъж на 24 години, но за сега полицията отказва информация за него. Очаква се днес в съда в Сливен да бъде внесено искане за постоянен арест за Диана Куртева и Станислав Стоянов./ www.novini.bg