Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

1000 доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден” в Сливен

18 септември 2017 11:41,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 799
...

Около 1000 доброволци от община Сливен се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден”. 9 400 кг отпадък е събран и транспортиран до регионалното депо за битови отпадъци в с.Хаджи Димитрово, общ. Тунджа, обл. Ямбол. За шеста поредна година община Сливен подкрепя инициативата на bTV. Еколозите посочиха местата за почистване в града и околностите и раздадоха чували и ръкавици. В акцията се включиха кметът на Сливен Стефан Радев и неговите заместници, общински служители, доброволци от Младежкия дом, БЧК, клубове по интереси, граждани.

„Общината е предприела мерки по ликвидиране на нерегламентираното сметище на бившето летище Бършен. Инспектори от дейност „Опазване на околната среда” извършват проверки в района и на нарушителите ще бъдат съставени актове по Наредба на община Сливен за управление на отпадъците.” Това съобщи Николай Бакърджиев, н-к на отдел „Екология” в община Сливен.

Кметът Стефан Радев посочи пред журналисти, че в бюджета има заделени близо 200 000 лв. за почистване на нерегламентирани сметища. „За съжаление има такива сметища във всички селища в общината и там, където са образувани, ги чистим, но няма как да сложим през 100 метра хора, които да запазят чистотата”, посочи кметът. Той изтъкна, че е въпрос на отношение на гражданите към това, което имаме като природна даденост и трябва да го пазим.

Община Сливен напомня, че изхвърлянето на строителните отпадъци е разрешено само на площадки за рециклиране, притежаващи разрешителни документи, съгласно Закона за управление на отпадъците. Площадката в Сливен е частна собственост – на фирма „В – 5555” ЕООД. Намира се в кв. „Дебелата курия”. Организацията осигурява контейнери за строителни отпадъци, като до 1 тон отпадък се приема безплатно. Битовите отпадъци се извозват до регионалното депо в с. Хаджи Димитрово.

 

18.09.2017г.

 

 

Снимки

...