Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Д-р Мохамед в Сливен: Всичко, което правя, е от добронамереност към българския народ и моите колеги

19 септември 2017 09:03, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 10506
Д-р Уаил Мохамед и д-р Георги Ходжев

Както вече стана известно, на 14.09.2017 година официално беше открит Медицински център за диагностика и лечение с вендузи в град Сливен от Нейно превъзходителство г-жа Илхам Ахмед - извънреден и пълномощен посланик на Република Судан в Република България, както и дипломати от посолството на Република Судан и други официални лица и приятели от България и община Сливен. Домакини на събитието бяха д-р Уаил Мохамед ,д-р Йорданка Иванова-Ходжева и Д-р Георги Ходжев. Кабинетът за вендузолечение в Сливен е оборудван от д-р Уаил Мохамед, който е завършил образованието си в Тракийски Университет в град Стара Загора, България.

 

От Наблюдател.БГ потърсихме д-р Уаил Мохамед с молбата да запознае сливенската общественост малко повече с дейността на новия медицински център и вендузолечението в частност. Какви са причините центърът да се открие в Сливен? Защо?...и т.н. Преди да продължим обаче, нека уточним накратко, че в Медицинския център за диагностика и лечение с вендузи или Alazhary center for applications of cupping sciences (ACACS), прегледите се извършват от д-р Уаил Мохамед, д-р Георги Ходжев и д-р Йорданка Иванова- Ходжева. В него се предлага алтернативно лечение с вендузи на главоболие, болки в раменете, болки във врата и схващане, болки при спортни травми, болки в коленете, болки в гърба и кръста, ставни болки, Цервикална и Лумбосакрална Радикулопатия. Откривател на уникалният диагностичен и лечебен метод е д-р Уаил Мохамед-директор на Център по алтернативна медицина към Медицински Университет Алзаим Ал Азхари- Хартум.

 

Наблюдател.БГ:

Д-р Мохамед, защо и как решихте да отворите Медицински център за диагностика и лечение с вендузи в град Сливен? Какво е вендузолечение?

 

Д-р Уаил Мохамед:

Нека започнем първо от вендузолечението. Вендузотерапията е метод, познат от преди 3000 г. пр. р. на Христа, използван в Китай, Египет и в континента Европа. Използвали са вендузите за подобряване трофиката на тъканите, лечение или предотвратяване на заболявания. Кое е новото в нашия център? От 2006-та година се придържаме към хипотезата, че за всяка болка в човешкия организъм трябва да се търси причината в инервацията. Например, при болки в коляното трябва да търсим първо причината в неговата инервацията и след това да търсим има ли или няма проблем в съответната област от човешкото тяло.

На база тази хипотеза започнахме да поставяме вендузи на точки по гръбначния стълб, които в историята на алтернативната медицина не са били използвани досега. Дали даден нерв, който излиза от гръбначния стълб, функционира добре, проверяваме чрез безопасния метод с вендузи.

Давам следният пример:

Пациентка се обръща към нас с оплаквания от изтръпване на част от пръстите на ръцете. След две процедури в определени точки в областта на гръбначния стълб, изтръпването започна да изчезва. Какво означава това? По метода на изключване открихме причината, която предизвикваше това усещане.

Ние сме първите в историята на алтернативната медицина, които поставяме вендузи не от двете страни паралелно на гръбначния стълб, а върху него.

Второ: За първи път в историята на вендузолечението, ние използваме този метод за диагностика. Какво означава това? Ако болката е в коляното, изолираме инервацията или „електричеството“ към него и наблюдаваме какво пациентът усеща. Ако с изолиране на инервацията в коляното, изчезне болката, означава, че проблемът не е в коляното. В дадения случай диагностиката с вендузи показва, че съответният пациент не трябва да губи време с лечение на коляното, а с лечение на кръста.

По принцип повечето дискови хернии, радикулити, радикулопатии, ишиас са в резултат на компресия между нерв и диск. За нас е важно да освободим нерва.

Това използваме и в диагностика на спортни травми от нервен произход. През настоящата 2017-та година представих на 26-ти Конгрес на ФИФА на 13 март в Барселона нови изследвания за спортните травми, от които страдат световно известни футболни звезди. На кратко всеки футболист, който месец играе на терен, а през следващия получава контузия, трябва да търси причината в инервацията. Футболистът „Х“,например, се оплаква от болка в даден мускул. Това ние го наричаме „спортна травма“ и проверяваме проблемът къде е- в мускул или в инервацията. Търсим причината за болката. Нека се опитаме да го обясним на хората възможно най –просто с пример от битов характер: Ако ви спре тока и тръгнете да сменяте крушката на лампата, това не е изход. Няма как смяната на една крушка да ви възобнови електричеството.

2012-та година на II-рия интернационален конгрес в Истанбул представих доклад за диагностика с вендузи или теорията и практиката със Суданския тест. 94,3 % точност показа Суданският тест. Оказва се, че в 94% причината за болки в рамене, колене, стави е вследствие проблеми в инервацията или в нервите, излизащи от гръбначния мозък. Това практикуваме и в новооткрития център за диагностика и лечение с вендузи в град Сливен.

Накратко с какво е различен Суданският тест?

1. Суданският тест е диагностичен;

2. Ефектът е лечебен;

3. Икономичен. Без харчене на време, пари, излишни лутания на пациента, страдание;

4. От изключително значение за спортистите- 10 дневна вендузотерапия преди състезание увеличава бързината на рефлексите, скорост, издържливост.

5. Суданският тест е лесен.

 

 

Дълга е биографията на д-р Мохамед. Достатъчно дълъг е и професионалният му път- от Стара Загора в България, през Судан, Индия, Кувейт, Конго, Катар.

 

„ Нищо не знаех за вендузите, докато не се завърнах в Судан. Аз бях в Отделението по хирургия в гр.Стара Загора“, споделя още докторът.

 

 

 

Защо, обаче д-р Мохамед открива Център в град Сливен?

 

„ За мен, лично, от финансова гледна точка, да направя този център в столицата на България би било по-практично, но с колегите от Сливен- д-р Ходжев и Йорданка Иванова се познаваме от 30 години. Това е жест от уважение към тях. Не го правя за пари. Печеля достатъчно и в Судан, и в Катар, в Кувейт. Вярвам, че едно знание трябва да се предава на другите, защото вярвам, че науката и знанията са дадени от Господ. Не бива да пазиш едно знание само за себе си, защото утре може всичко да се случи с теб. Центърът е единственият в Европа и в България. Първият е в Судан. Забелязал съм, че много млади хора страдат от болките, за които говорихме.“

 

„Искам да знаете, че всичко, което правя, е от добронамереност към българския народ и моите колеги тук, в Сливен.“ заключава д-р Мохамед.

 

Д-р Уаил Мохамед преглежда 7 дни от месеца в центъра в Сливен. През останалото време лети между Судан, Кувейт, Катар, Европа и обратно, лекува, изнася лекции в различни държави по света.

 

Но д-р Мохамед е спокоен за пациентите тук, защото е убеден, че те попадат в сигурните ръце на неговите колеги от Сливен - д-р Георги Ходжев и д-р Йорданка Иванова- Ходжева.

 

 

18.09.2017г.

 

Александра Иванова

 

Наблюдател.БГ