Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици демонстрираха майсторско шофиране в междуучилищно състезание за водачи на моторно превозно средство

21 септември 2017 14:49,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 932
...

Кметът на Сливен Стефан Радев връчи награди на победителите в междуучилищното състезание за водачи на моторно превозно средство в Професионалната гимназия по механотехника в Сливен. То е част от инициативата, посветена на Европейския ден без жертви на пътя - 21 септември.

„Благодаря за поканата да присъствам на днешната демонстрация на майсторско шофиране на ученици от Вашето училище. Радостен съм, че съм в училището, в което се усвояват знания и умения за майсторско управление и поддържане на автомобилите. Днешният ден е особено важен не само за вас, младите хора, но и за всички хора, които са на пътя. Вие трябва да пазите не само своя живот, но и този на останалите участници в движението”, посочи в приветствието си кметът Стефан Радев.

В състезанието, което се състоя в двора на училището, се включиха петима ученици от механотехникума. Първи се класира Митьо Димитров, второ място зае Десислав Славов, трети Станимир Веселинов, четвърти е Димитър Рашков и пети се класира Божидар Колев.

Състезанието наблюдаваха кметът на Сливен Стефан Радев, зам.-областният управител Димитринка Петкова, д-р Бисерка Михалева, началник на РУО Сливен, директорът на гимназията Татяна Минчева, преподаватели и ученици.

Лице на тазгодишната кампания е нашият съгражданин Павел Жеков – европейски шампион и майстор на спорта по автомобилизъм, първи основател на Академия за безопасно майсторско шофиране. „80 на сто от катастрофите са причинени от неумението да се контролира автомобила. Безопасността се придобива, и вие тук се учите на това”, каза Жеков.

Всички детски градини и училища в Сливен днес се включиха в кампанията с различни инициативи и мероприятия.

 

21.09.2017г.

 

Снимки

...............