Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предвидени са 990 000 лева за изграждане на 10 км веломрежа в град Сливен. Тече оценката за избор на изпълнител

11 октомври 2017 13:37, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди 9 месеца, брой четения: 2193
Заместник -кмет "Икономическо развитие"на Община Сливен -Стоян Марков, снимка: Община Сливен

Предвидени са 990 000 лева от стойността на проект „Интегриран градски транспорт“ за изграждане на 10 км веломрежа в град Сливен, в това число поставяне на обозначителна маркировка и знаци, ремонт на тротоарни и пътни настилки, монтаж на 75 стойки за по 5 велосипеда. Това съобщи за Наблюдател.БГ зам. кметът Стоян Марков. Стойките за велосипеди ще бъдат монтирани пред административни сгради, училища, здравни заведения и други. Проектът включва провеждането на транзитни (главни) и довеждащи (второстепенни) вело алеи, както и обособяване на „Зона 30“ за обслужващите велосипедни връзки.

Транзитните велоалеи ще бъдат по основните пътни артерии „Панайот Хитов“, „Христо Ботев“, „Бургаско шосе“, „Георги Данчев“, „Братя Миладинови“, „Хаджи Димитър“, „Стефан Караджа“, „Шести Септември“ и ул. „Георги Раковски“, каза Марков .Главните велоалеи са предвидени за директни връзки между жилищни квартали, централна градска част и производствените зони.

Целта на проекта е да се осигури бърз и безопасен достъп на велосипедисти до учебни и детски заведения, културни обекти, административни сгради, зони на месторабота, здравни заведения, спортни съоръжения и комплекси, жп и автогара, големи търговски обекти, паркове и градини. Довеждащите велосипедни маршрути ще осигуряват връзка между главните велосипедни алеи и обслужващите зони, поясни още зам. кметът.

Проектът предлага въвеждането на зони с ограничение на скоростта на 30км/ч за централна градска част и вътрешните квартални улици. Това предложение първо трябва да получи одобрението от Комисията по инвестиционна политика и устройство на територията, уточни той.

Предвидени са още второстепенни велоалеи по протежението на река Асеновска. Последните са част от проект „Благоустройство на двата бряга на река Асеновска“, който включва още изграждане на кътове за отдих, пешеходни алеи, детски площадки и др.

„Зона 30” ще бъде споделеното пространство за велосипедисти, пешеходци и МПС.

Към настоящия момент тече оценката за избор на изпълнител. Предвиждаме за в бъдеще разширяване на веломрежата и извън града до Сливенските минерални бани и Карандила, заяви зам. кметът.

 

 

Александра Иванова

 

Наблюдател.БГ

 

11.10.2017г.

 

 

 

Снимки

Предвидени са 990 000 лева за изграждане на 10 км веломрежа в град Сливен. Тече оценката за избор на изпълнителПредвидени са 990 000 лева за изграждане на 10 км веломрежа в град Сливен. Тече оценката за избор на изпълнител