Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител поздрави новоназначените войници в Центъра за подготовка на специалисти

11 октомври 2017 14:01,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 925
гости

На 11 октомври областният управител Чавдар Божурски бе гост на тържествен ритуал за полагане на военна клетва в Центъра за подготовка на специалисти в Сливен. Деветнайсет новоназначени войници се заклеха в името на Република България да служат честно на народа си, да спазват Конституцията и законите на страната и уставите на въоръжените сили. „Произнасяйки думите на военната клетва, вие завинаги влизате в строя на защитниците на Майка България“ – заяви в словото си командирът на формированието полк.Любомир Вачев. Областният управител поздрави новоназначените с професионалния им избор. .„Българската армия е за силните и смелите. Учете се и вземайте пример от вашите командири, те са достойни мъже. Днес всички сме изправени пред предизвикателствата на съвременния свят и всички носим отговорност за бъдещето на България“ – каза Божурски. Гост на тържеството бе и директорът на Регионална служба „Военна полиция“ полк.Деян Цветков.

Ритуал за полагане на военна клетва се провежда за първи път от 14 години насам в ЦПС, тъй като през този период не е имало назначения заради провеждащите се реформи в Българската армия. С министерска заповед бяха обявени 43 вакантни места в сливенското формирование. След проведен конкурс, на 2 октомври са назначени 25 войника за механик-водачи на танк или мерачи на танк. Сключените договори са със срок от 5 години. Деветнайсет от тях положиха клетва, тъй като за първи път постъпват в армията.

Мъжете от новото попълнение са на възраст от 19 до 32 години, от различни краища на страната. Повечето са семейни. На ритуала присъстваха съпругите и децата им, родителите, много близки.

Снимки

полагане на клетвазнаме