Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев даде старт на маратона „Хайдушки пътеки”, в който се включиха над 200 участници

21 октомври 2017 09:12, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1166
---

Кметът на Сливен Стефан Радев даде старт на второто издания на планинския маратон „Хайдушки пътеки”. Проявата е част от програмата за празника на града - Димитровден. Над 200 участника стартираха в големия маратон, чийто маршрут е 42 километра и преминава през сливенската планина.

 

„Очаква се първите да финишират след около 4 часа”, каза Стефан Стефанов от фондация „Стария бряст” и основен организатор на събитието. Около 100 са жителите на Сливен, които се включиха в старта на масовия маратон, с дължина 5 километра - до крепост Туида и обратно. Двата маратона стартираха едновременно.

 

„Благодаря на едни от най-добрите бегачи, че с присъствието си подкрепят инициатива, свързана със спорта, здравословния начин на живот и не на последно място – с прекрасния сливенски Балкан. Благодаря и на всички наши съграждани, които се включват в масовата част на проявата и също ще покажат грижа да своето здраве. Община Сливен подкрепя и подпомага инициативи, които стимулират гражданите да бъдат активни и да спортуват. Пожелавам успех на всички!”, каза кметът.

За най-малките /до 12г./ ще се проведе „Детски маратон“, съответно 300, 600 и 900 метра по главната улица на Сливен. Записването ще бъде на място до 10,30ч., а стартът ще е в 11.00 ч.

За участниците, завършили масовия старт и детския маратон, ще бъде проведена томбола с подаръци.

Организатори на маратона са фондация „Стария бряст”, Дирекция природен парк „Сините камъни“, Държавно горско стопанство и спонсори, с подкрепата на Община Сливен.

21.10.2017 г.

 

Снимки

---------