Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен ще се проведе информационен ден по програма „Конкурентоспособност”

21 юни 2010 16:48,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1348

Сливен ще бъде домакин на информационeн дeн по Оперативна програма „Конкурентоспособност”, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Семинарът ще се проведе на 23 юни, сряда, от 9.30 часа в залата на областната администрация – ул. „Димитър Добрович” 3.

Информационната кампания обхваща общо 21 града на страната в продължение на един месец.

По време на семинарите лектори от Управляващия орган (дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в МИЕТ) и Междинното звено (Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия) ще запознаят представителите на бизнеса и всички заинтересовани страни с условията и начина на кандидатстване по отворените процедури за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата, както следва: „Технологична модернизация в малки и средни предприятия", „Технологична модернизация в големи предприятия", „Подкрепа за създаване и развитие на стартиращи иновативни предприятия", „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги", както и „Подкрепа за създаване на технологични паркове".

Насоките и пълният пакет документи за кандидатстване по тези процедури са публикувани на следните интернет страници: www.opcompetitiveness.bg, www.ibsme.org и www.eufunds.bg.

Поредицата семинари се провежда като част от политиката на МИЕТ за откритост и прозрачност при финансирането по ОП „Конкурентоспособност". Тя цели подобряване информираността на бенефициентите, улесняване на достъпа до финансиране и по-висока усвояемост на средствата от Структурните фондове на ЕС.

Информационните дни са отворени за всички желаещи. Участието в тях е безплатно.