Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира подписка за възстановяване дейността на Клуба на дейците на културата- Сливен

09 ноември 2017 21:56, Александра Иванова (Наблюдател)
Излъчване: Наблюдател.БГ преди около 1 година, брой четения: 1334
Стартира подписка за възстановяване дейността на Клуба на дейците на културата- Сливен

От утре, 10 ноември, в галерия "Май", започва подписка за свикване на извънредно събрание на КДК-Сливен. Това съобщи за Наблюдател.БГ общинският съветник от левицата и виден общественик Соня Келеведжиева. Документът ще бъде изпратен и до местния парламент, а обръщението и искането гласят следното:

 

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВОТО В СЛИВЕН,

 

ЧЛЕНОВЕ НА КДК- СЛИВЕН,

 

ПОВЕЧЕ ОТ 4 ГОДИНИ ДЕЙНОСТТА НА КДК- СЛИВЕН Е ЗАМРАЗЕНА. КЛУБЪТ НЕ ФУНКЦИОНИРА. ИЗБРАНИЯТ УС НА КДК НЕ Е ИЗВЪРШИЛ РЕГИСТРАЦИЯ В ОКРЪЖЕН СЪД СЛИВЕН.

 

ВОДЕНИ ОТ МИСЪЛТА ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА КДК-СЛИВЕН, ЕДИН ОТ ПЪРВИТЕ КЛУБОВЕ В БЪЛГАРИЯ, ОГНИЩЕ НА ДУХОВНОСТ И ПРОСВЕТА, СЪЗДАДЕН В ДАЛЕЧНАТА 1926, И ПО ИСКАНЕ НА 1/3 ЧЛЕНОВЕТЕ МУ, ПРЕДЛАГАМЕ ДА БЪДЕ СВИКАНО ОБЩО ОТЧЕТНО- ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ ПРИ СЛЕДНИЯ ДНЕВЕН РЕД:

1. ПРОМЕНИ В УСТАВА НА КДК

2. ИЗБОР НА НОВ УС НА КДК

3. ИЗБОР НА НОВА РЕВИЗИОННА КОМИСИЯ НА КДК

 

ОБЩОТО ОТЧЕТНО-ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ, СЪОБРАЗНО ЧЛ.20, АЛ.1 ОТ УСТАВА НА КДК-СЛИВЕН, ПРИЕТ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА КДК И ОБНАРОДВАН В ДВ в БР.8 /2000 ГОДИНА, В СИЛА ОТ 01.01.2000 ГОДИНА.

 

ИСКАНЕ

ПО СИЛАТА НА ЧЛ.20 ал.1 от Устава на КДК,НИЕ, КЛУБНИТЕ ЧЛЕНОВЕ, ИЗРАЗЯВАМЕ ЖЕЛАНИЕТО СИ ЗА СВИКВАНЕ НА ИЗВЪНРЕДНО ОБЩО СЪБРАНИЕ НА КДК- СЛИВЕН …

 

 

 

„Бих искала да доведа докрай нещата, да направя всичко по силите си, за да възстановим Клуба на дейците на културата!“, заяви Соня Келеведжиева.

 

Близо три мандата Соня Келеведжиева е била председател на КДК-Сливен. В Клуба на дейците на културата са гостували именити български творци, музиканти, поети, фотографи от ранга на Валери Петров, Цончо Родев, Стефан Продев, Евтим Евтимов, Романьола Мирославова, Георги Ведроденски- Мортус, Радой Ралин, Надя Неделина, Георги Величков и други големи имена, оставили траен отпечатък в българската културна следа.

 

"Клубът беше храм на духовността. Богата история, с каквато малко клубове могат да се похвалят", сподели още Келеведжиева.

 

Подписката ще продължи до края на настоящия месец ноември.

 

Клубът на културните дейци в град Сливен през годините е събирал не един или двама писатели, художници, учители, журналисти и прочие обществени дейци.

 

Най- възрастните и опитни журналисти и историци в Сливен са защитавали с архиви многократно богатия културен и обществен живот на града под Сините камъни, и в частност на един от първите клубове за просвета в страната.