Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици от Националната художествена гимназия творят до новите площадки за отдих в квартал „Клуцохор“

14 ноември 2017 17:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 698
---

Ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен демонстрират своя талант в изобразителното изкуство в близост до новопостроените площадки за отдих в квартал „Клуцохор“. Те рисуват чешмата, която от години не е ремонтирана, а е знакова за този район на квартала.

Проектът на учениците е озаглавен „СливенЪ“ и неговата основна тема е „С намигване към миналото и поглед към бъдещето“. В него участват 7 деца, като всяко от тях е поканило по още едно дете за свой асистент. Произведенията са изцяло в духа на Сливен и в стила на „street art“ изкуството и има патриотична насоченост. Възпитаниците на Националната художествена гимназия не за първи път участват в съвместни проекти на Общината. За Великден те изрисуваха големите великденски яйца, които радваха гражданите и гостите на града в дните около празника.

Новопостроените площадки за отдих са две - детска площадка и спортна, с фитнес уреди на открито. Те са една до друга, на обща площ близо 240 квадратни метра. Изграждането им е част от политиката на кметския екип за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките. Идеята е районът да се превърне в център за отдих и за забавление.

14.11.2017 г.

 

 

Снимки

------