» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ученици от Националната художествена гимназия творят до новите площадки за отдих в квартал „Клуцохор“

14 November 2017 17:10, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 697
---

Ученици от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен демонстрират своя талант в изобразителното изкуство в близост до новопостроените площадки за отдих в квартал „Клуцохор“. Те рисуват чешмата, която от години не е ремонтирана, а е знакова за този район на квартала.

Проектът на учениците е озаглавен „СливенЪ“ и неговата основна тема е „С намигване към миналото и поглед към бъдещето“. В него участват 7 деца, като всяко от тях е поканило по още едно дете за свой асистент. Произведенията са изцяло в духа на Сливен и в стила на „street art“ изкуството и има патриотична насоченост. Възпитаниците на Националната художествена гимназия не за първи път участват в съвместни проекти на Общината. За Великден те изрисуваха големите великденски яйца, които радваха гражданите и гостите на града в дните около празника.

Новопостроените площадки за отдих са две - детска площадка и спортна, с фитнес уреди на открито. Те са една до друга, на обща площ близо 240 квадратни метра. Изграждането им е част от политиката на кметския екип за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих на възрастните и игра за най-малките. Идеята е районът да се превърне в център за отдих и за забавление.

14.11.2017 г.

 

 

Photos

------