Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проект "Твоята първа работа с EURES" /Германия/

20 ноември 2017 16:38, Галя Николова (ДБТ - Сливен)
Излъчване: Бюро по труда-Сливен преди около 1 година, брой четения: 342

Твоята първа работа с EURES /Германия/

Целева схема за мобилност, 2017 г.

 

Дейностите се предоставят от консорциум, управляван от организация, член на EURES мрежата (служба за заетост, която води схемата), в който за включени най-малко седем организации, членуващи в EURES мрежата от седем различни страни от ЕС/ЕИП. Агенцията по заетостта участва в два консорциума, ръководени съответно от службите по заетост на Италия и Германия.

Германският проект е активен до 15.09.2018 г. и е фокусиран върху подготвителните стажове. Предвидено е 300 младежи да получат финансова подкрепа от страна на Федералната агенция по труда, която включва:

• участие в интервю за работа (до 500 евро);

• преместване в друга Европейска държава (до 940 евро);

• обучение в езиков курс в страната по произход (до 1270 евро);

• официално признаване на квалификации и дипломи (до 1000 евро);

• езиков курс по време на самия подготвителен стаж.

За да се възползвате от предимствата на проекта, ръководен от Германия, трябва да:

- си намерите подходяща за вас работа или стаж чрез EURES портала, където са публикувани възможните работни места от всички държави от ЕС, Норвегия и Исландия; може да поискате помощ от EURES съветник от местната служба за заетост.

- подготвите и изпратите на EURES съветник от местната служба за заетост автобиография (на немски език) и кратко мотивационно писмо, в което да обосновете Вашето желание да започнете работа/стаж в Германия и икономическият отрасъл, към който сте се насочили. Българският EURES съветник ще прегледа Вашите документи, ако е необходимо, ще ви помогне да ги преработите или допълните и ще изпрати във Федералната агенция по труда.

Предимство ще имат кандидатите с добро владеене на немски език, както и тези, за които това е първа работа извън родната им страна, въпреки че това НЕ е задължително условие.

Германската страна ще обработва с предимство исканията за стаж и работа на кандидати с инженерни и технически професии, лекари и здравни работници, както и в областта на хотелиерството и ресторантьорството.

 

Офертите за работа в Европа са налични на EURES портала на Европейската комисия https://ec.europa.eu/eures/eures-searchengine/page/main?lang=en#/simpleSearch и на портала на всяка една служба за заетост. За България, порталът на който можете да намерите работни места в Европейския съюз е http://eures.bg/trl.search.asp?id=32. За търсене на предложения за работа в Германия можете да използвате и сайта на Германската агенция по труда: http://jobboerse.arbeitsagentur.de.

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ И БРОШУРА ЗА ПРОЕКТА МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ В

Дирекция „Бюро по труда” Сливен - СТАЯ 20, ЕТАЖ IV.