Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Почистването на речните корита и санитарната сеч в Сливен продължават

06 декември 2017 17:00, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1091
---

Община Сливен продължава почистването на речните корита и санитарната сеч. Това стана ясно от пресконференцията на общинското ръководство днес.

„Предвиждаме разчистване на всички речни корита. Основните трасета са почистени през тази година“, заяви кметът Стефан Радев. Той каза още, че част от коритата не са почиствани от дълго време, което забавя и затруднява процеса, но всички, в рамките на града, ще бъдат изчистени.

Продължава и санитарната сеч, заяви Веселина Казакова – Директор на Общинско предприятие „Озеленяване“. Премахват се също храсти и растителност, които пречат на видимостта на водачите на автомобили.

„Не съществува опасност за движението и преминаващите по основните булеварди автомобили. Дърветата не са опасни и не представляват заплаха за никого“, заяви тя.

По подаден сигнал е премахнат живият плет по „Ичеренско шосе“, премахната е и голяма част от растителността по бул. „Стефан Стамболов“ и максимално е намалена височината на живия плет – около 80 см.

„Не мисля, че той би могъл да бъде предпоставка за пътнотранспортно произшествие. Опитваме се да предпазим всички максимално. Така или иначе имаме съоръжения навсякъде, които да намаляват скоростта на шофьорите“, каза Казакова. Предвижда се отстраняването на сухите клони на дърветата, които се намират по големите булеварди, за да се разкрие по-голяма площ за уличното осветление, почистването на детска градина „Божур“, на която от години липсва поддръжка на намиращите се около нея дървета.

На много места кореновата система на дърветата нарушават целостта на тротоарните площи и трябва да бъдат премахнати, което е предвидено в капиталова програма за 2018 г. Предприятието е заложило и закупуване на съоръжения за отстраняване на дънери, листосъбирачи и мелачка на клони.

 

Кметът Стефан Радев призова всички шофьори да карат внимателно и да спазват изискванията за скоростта в града. Той коментира, че са изградени много нови пешеходни пътеки с ярка маркировка.

„Ще продължим с политиката на мероприятия, които ограничават скоростта, тъй като тя е основната предпоставка за катастрофи“, заяви кметът.

06.12.2017 г.

 

Снимки

---