Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Светлините на Коледната елха в Сливен грейнаха и заваля "сняг"

06 декември 2017 20:14,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1231
---

Тържествено бяха запалени светлините на Коледната елха в Сливен тази вечер. 15-метровата красавица грейна след концерта на известната млада поп певица Дивна. Със свои изпълнения се включиха и деца от детските градини „Мак“, „Божур“, „Вержин и Хаик Папазян“, „Детски рай“ и „Елица“. На сцената излезе и балет „Барби“ при Военен клуб-Сливен с ръководител Силвия Терзиева. В програмата се включиха и Иван Едрев и Кристияна Узунова от Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб- Сливен с ръководител Елена Пеева. Водещ на празничния концерт беше Ивайло Киров от ППМГ „Добри Чинтулов“- Сливен.

Коледното дърво тази година има нови играчки. Нови са шейната и еленчетата. До миналогодишната светеща конструкция с форма на топка, е монтирана още една, украсена с елхови клонки. Новата топка е осигурена от представители на бизнеса в Сливен.

Неочаквано за присъстващите и единствено около сцената и Коледната елха заваля "сняг", който предизвика положителни емоции. Машината за сняг ще бъде пускана всяка вечер до 31 декември между 17,30 и 18,30. За тържеството бяха осигурени и машини за конфети.

Украсени са и младите елхи, засадени в края на миналата седмица на четири места в Сливен. Идеята е да се придаде празнично настроение не само в централната градска част, но и в кварталите на града.

„Винаги запалването на светлините на Коледната елха е един от най-хубавите мигове около предстоящите празници. Мили деца, пожелавам ви да сте живи и здрави, да получите най-мечтаните от вас подаръци. Весели празници на всички“. Това пожела кметът на Община Сливен Стефан Радев, който заедно с Дивна и водещият отброи секундите до запалването на светлините на Коледната елха. Тържеството завърши със заря, обрала овациите на присъстващите, сред които и заместник- кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов.

Програмата за празниците продължава на 10 декември, неделя, когато в Държавния куклен театър в Сливен ще бъде премиерата на постановката „Коледен подарък“.

В 17.30 часа на 11 декември, понеделник, ще бъде открит Коледният базар. Базарът е на площада пред НТС.

От 11 декември в РБ „Сава Доброплодни“ започват Рождественски беседи на тема: „Пред иконата на Рождество Христово“.

Пълната програма на Коледните и Новогодишни празници може да бъде открита на сайта на община Сливен www.sliven.bg.

06.12.2017 г.

Снимки

------------------