» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Светлините на Коледната елха в Сливен грейнаха и заваля "сняг"

06 December 2017 20:14,
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1229
---

Тържествено бяха запалени светлините на Коледната елха в Сливен тази вечер. 15-метровата красавица грейна след концерта на известната млада поп певица Дивна. Със свои изпълнения се включиха и деца от детските градини „Мак“, „Божур“, „Вержин и Хаик Папазян“, „Детски рай“ и „Елица“. На сцената излезе и балет „Барби“ при Военен клуб-Сливен с ръководител Силвия Терзиева. В програмата се включиха и Иван Едрев и Кристияна Узунова от Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб- Сливен с ръководител Елена Пеева. Водещ на празничния концерт беше Ивайло Киров от ППМГ „Добри Чинтулов“- Сливен.

Коледното дърво тази година има нови играчки. Нови са шейната и еленчетата. До миналогодишната светеща конструкция с форма на топка, е монтирана още една, украсена с елхови клонки. Новата топка е осигурена от представители на бизнеса в Сливен.

Неочаквано за присъстващите и единствено около сцената и Коледната елха заваля "сняг", който предизвика положителни емоции. Машината за сняг ще бъде пускана всяка вечер до 31 декември между 17,30 и 18,30. За тържеството бяха осигурени и машини за конфети.

Украсени са и младите елхи, засадени в края на миналата седмица на четири места в Сливен. Идеята е да се придаде празнично настроение не само в централната градска част, но и в кварталите на града.

„Винаги запалването на светлините на Коледната елха е един от най-хубавите мигове около предстоящите празници. Мили деца, пожелавам ви да сте живи и здрави, да получите най-мечтаните от вас подаръци. Весели празници на всички“. Това пожела кметът на Община Сливен Стефан Радев, който заедно с Дивна и водещият отброи секундите до запалването на светлините на Коледната елха. Тържеството завърши със заря, обрала овациите на присъстващите, сред които и заместник- кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов.

Програмата за празниците продължава на 10 декември, неделя, когато в Държавния куклен театър в Сливен ще бъде премиерата на постановката „Коледен подарък“.

В 17.30 часа на 11 декември, понеделник, ще бъде открит Коледният базар. Базарът е на площада пред НТС.

От 11 декември в РБ „Сава Доброплодни“ започват Рождественски беседи на тема: „Пред иконата на Рождество Христово“.

Пълната програма на Коледните и Новогодишни празници може да бъде открита на сайта на община Сливен www.sliven.bg.

06.12.2017 г.

Photos

------------------