Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кампания на БЧК-Сливен събира средства за термо легло на Отделението по неонатология

07 декември 2017 10:02, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 6 години, брой четения: 1576
---

Тази година традиционната Коледна кампания, която се организира от Областния съвет на Българския Червен кръст в Сливен е от 5 до 28 декември.

Една от целите на кампанията е да бъдат набрани средства за закупуването на термо легло за Неонатологичното отделение на МБАЛ ”Д-р Иван Селимински”АД-Сливен. Термо леглото се използва за адаптиране на недоносени деца от престоя им в кувьоз към нормално легло, като им осигурява необходимия температурен комфорт.

В акцията на участниците ще се предложат картички, изработени от Веселина Гидикова от 5 "б" и Евгения Георгиева от 5 "а" клас на ППМГ ”Добри Чинтулов” в нашия град. Рисунките на двете момчета са дарени специално за кампанията „Деца помагат на деца”. Картичките ще се продават от доброволци на организацията и в офиса на БЧК - Сливен на ул.”Генерал Столипин” 5.

Коледната кампания включва и подготвяне на коледни подаръци, които ще бъдат раздадени на деца сираци, полусираци от училищата в сливенска област, от центрове за настаняване от семеен тип, дневни центрове и други социални услуги, на деца в болнични заведения.

Нека и тази година да направим празника за всички ни по-щастлив, като станем съпричастни с дарения на нуждаещи се от помощ, да изпълним предпразничните и празничните си дни със светли начинание и помисли!

 

Д-р Моника Сярова – директор на секретариата

на ОС на БЧК