Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Автобус помля лек автомобил на бургаски булевард

12 януари 2018 17:15, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 9 месеца, брой четения: 243
Помляната кола

Лек автомобил "Фолксваген" бе пометен от автобус на булевард „Стефан Стамболов“ в Бургас, по посока центъра. Автобусът е на фирма "Ивкони" и пристигал от Плевен. Катастрофата станала на кръстовището с булевард „Тракия“ (разделителната в комплекс „Славейков“).

От инцидента около 15:00 часа са пострадали шофьорът и пътникът в немската кола. Те са откарани много бързо в УМБАЛ Бургас, където в момента получават първа помощ, съобщава Дарик. Състоянието им, твърдят очевидци, е тежко. Автомобилът е със силно деформирана задна част, вследствие на удара.

Според шофьора на автобуса, за тежкото произшествие е виновен водача на леката кола, който веднага след светофара рязко се престроил от лявата лента на улицата в крайната дясна бус лента, без да остави възможност и място за каквато и да било реакция.

Изхвърчайки от шосето, „Фолксваген“- ът буквално е отскубнал пътен знак и след завъртане е спрял върху велосипедната алея пред магазин „Технополис“. Очевидци твърдят, че автобусът е влачил колата 20 метра, преди тя да се спре встрани. Автомобилът избутан, през бордюра, като по пътя си е преминал през велоалеята, завъртял се е и е изтръгнал е пътен знак, преди да се забие в дърво, твърдят свидетели. "Късмет е, че по това време на велоалеята не е имало колоездачи и пешеходци", коментират очевидци.

На шофьора на автобуса е направена проба за алкохол с дрегер, твърдят свидетели. Макар първоначалните резултати да попадат под предвидените в закона минимални граници, направена е и кръвна проба. Тя е отнесена за лабораторен анализ.

Снимки: Лалка Димитрова

Снимки

Автобуса